Мучить діарея? 2 простих напою, які допоможуть вирішити цю проблему

Діарея - неприємний розлад, яке можна знатно зіпсувати плани. На щастя, це зазвичай легке захворювання, і його можна легко зупинити за допомогою декількох простих порад.

Діарея – це частий рідкий або водянистий стул. Гостра або хронічна вона може бути вірусною, бактеріальною, через харчову непереносимість, прийом антибіотиків, стрес або навіть кишкове захворювання, таке як хвороба Крона.

Для боротьби з діареєю довели свою ефективність натуральні засоби. Але пам’ятайте: природні засоби не замінюють прописані вам ліки. Якщо діарея триває більше 48 годин або посилюється, зверніться до лікаря.

Звичайно, перший засіб – це їжа: не перевантажуйте організм і давайте йому дуже легкоусвояемую їжу, дуже прості прийоми їжі і добре зволоження.

Бабусина порада при діареї: гаряча вода і лимонний сік

Вода з лимоном
Вода з лимоном

Доведено, що бабусин засіб діє при гострій діареї. Просто випивайте велику склянку гарячої води з соком одного лимона в день, поки симптоми не зникнуть. Це не тільки швидко зупиняє діарею, але також полегшує супроводжуючу її біль в животі. Взимку ви також можете пити цей напій для профілактики гастроентериту щовечора перед сном. За бажанням можна додати трохи меду для поліпшення смаку.

Лимон знімає болі в шлунку, очищає кишечник, допомагає зупинити діарею і, таким чином, бореться з втратою мінеральних солей (електролітів), викликаної зневодненням. Вітамін С, що міститься в ньому, дозволяє заповнити запаси електролітів і, отже, ремінералізовати організм. Попередження: в разі виразки або рефлюксу ніколи не приймайте його в чистому вигляді і не додавайте до їжі.

Рисово-морквяний сік

Морквяно-рисовий відвар
Морквяно-рисовий відвар

Добре промийте рис водою, щоб позбутися від домішок. Зробіть те ж саме з морквою. Готуйте їх разом в каструлі з підсоленою водою протягом 30 хвилин. Чим більше готується рис, тим більше в ньому активних інгредієнтів. Пийте цей сік, теплий або кімнатної температури, невеликими ковтками протягом дня. Звичайно, ви також можете їсти рис і моркву.

Завдяки вмісту крохмалю (70%) рисова вода допомагає регулювати транзит і діє на кишечник, заспокоюючи діарею. Морква багата на пектин – волокно, що уповільнює проходження через кишечник.

Популярне

Схожі статті

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.