Як вивести зайву воду з організму: ефективні методи

Якщо ви відчуваєте здуття живота і тяжкість в ногах, ймовірно, у вас затримка рідини. Чому це відбувається і що робити - читайте далі.

Які причини затримки води?

Якщо на перший погляд ми можемо подумати, що затримуємо воду через те, що п’ємо занадто багато, насправді є багато причин, що викликають це. Серед найбільш відомих слід зазначити надлишок солі в раціоні, оскільки вона утримує воду, а також фізіологічні зміни, що відбуваються під час менструації або під час вагітності. Часті поїздки і довге стояння також часто можуть викликати набряк.

Де концентрується затримка води?

Хоча всі різні, набряки, як правило, локалізуються в нижній частині тіла. Ноги, щиколотки і ступні часто надзвичайно схильні до затримки води.

Як позбутися від зайвої води в організмі?

В першу чергу, рекомендуємо звернутися до лікаря, щоб він з’ясував причину набряків і дав свої рекомендації. І вже потім вирішувати, які методи лікування вибрати.

Порада 1: інтенсивні заняття кардіо-видами спорту

Регулярні заняття з серцево-судинною системою дозволяють збільшити частоту серцевих скорочень, що сприятиме спалюванню жиру.

Спорт також збільшує основний метаболізм і допомагає, зокрема, виводити залишкові токсини, які можуть сприяти затримці рідини. Щоб кардіо-спорт був ефективним, ви повинні займатися фізичною активністю від 30 хвилин до 1 години три рази на тиждень.

Порада 2: зменшіть споживання солі

Якщо у вас нормальна, регулярна фізична активність, але ви постійно страждаєте від набряків, чи не споживаєте ви занадто багато солі. Люди, які схильні їсти продукти, приготовлені з додаванням солі, часто відчувають себе більш роздутими, тому що молекули води природним чином притягуються до натрію.

А сіль також відповідає за затримку води. Якщо ви не хочете повністю виключати її зі свого раціону, просто зменшіть щоденне споживання, щоб залишатися в межах норми, що рекомендується.

Рекомендована добова доза для дорослих: 1,5 г натрію (будьте обережні, не перевищуйте 2,3 г).

Рада 3: зменшіть споживання цукру

Надмірне споживання солодкої їжі збільшує рівень інсуліну в крові, а це ще один фактор, який призводить до затримки рідини.

Щоб протистояти цьому явищу, дієта, багата клітковиною і білком, допоможе розвинути ваші м’язи і, отже, прискорити обмін речовин і прискорити спалювання жиру. Особливо необхідно знизити споживання цукру, щоб не було надлишку води.

Дотримуємося дієту і не забиваеем про спорт
Дотримуємося дієту і не забиваеем про спорт

Рада 4: пийте більше води

Іронія полягає в тому, що вам потрібно пити багато води, щоб позбутися від зайвої рідини. Дійсно, якщо ви споживаєте потрібну кількість води, ви зможете видалити надлишки води з свого тіла. Якщо ви не п’єте достатньо води під час і після фізичної активності, ви зневоднюється, і тому будь-яка кількість води, яке ви випили після цього, буде накопичуватися в тканинах і не виводиться природним шляхом.

Рада 5: вибирайте натуральну дієту

Щоб запобігти затримці води і усунути надлишки води в організмі, немає кращого ради, ніж дотримуватися здорової дієти, заснованої на натуральних необроблених продуктах. Багаті вітамінами і антиоксидантами фрукти і овочі сприяють виведенню води.

Наприклад, рослина, яке прискорює виведення рідини: кульбаба. Наукове дослідження підтвердило його сечогінну дію. Його листя, споживані у вигляді настою, сприяють виведенню і стимулюють секрецію жовчі.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.