Сир: чому його варто включити в наш раціон

Сир має багато корисних властивостей, через які його включити в наш раціон. Детальніше про це читайте далі.

«Сир це відмінне джерело білка: 1 чашка сиру містить майже 25 грамів протеїну. Велика частина протеїну в сирі – це казеїновий протеїн, який повільно всмоктується і допомагає запобігти руйнуванню м’язів. Деякі бренди можуть навіть містити пробіотики, також відомі як корисні кишкові бактерії, які підтримують здоров’я кишечника», – каже дієтолог Шарлотта Мартін.

Користь сиру

1. Підтримує втрату ваги

Сир популярний серед любителів фітнесу, бодібілдерів і дієтологів. Оскільки сир багатий білком, його можна приготувати для всієї їжі. Якщо їсти сир перед сном, він контролює ваш апетит і не дає вам багато їсти вранці.

Сир містить казеїн, який ваш організм перетравлює повільніше, ніж інші молочні продукти. Крім того, відчуття ситості супроводжується низьким вмістом жирів.

2. Покращує обмін речовин

Сир багатий на вітаміни B-комплексу, в тому числі B-12. B-комплекс впливає на ваше травлення, здоров’я серця, функції мозку і обмін речовин. Всі вони підтримуються іншими компонентами сиру, такими як рибофлавін, тіамін і фолієва кислота.

Більш того, чашка сиру забезпечує 38% рекомендованої добової норми вітаміну B12. Цей вітамін допомагає вашому тілу виробляти енергію і червоні кров’яні тільця.

3. Має антиоксидантну дію

Дослідження стверджують, що селен зміцнює вашу імунну систему і допомагає вашому тілу боротися з вірусами і мікробами. Селен також збільшує антиоксидантний захист крові. Всього в одній чашці сиру можна знайти 30% рекомендованої добової дози селену.

Крім того, селен захищає вашу ДНК від пошкоджень і нібито знижує ризик раку простати.

4. Може мінімізувати інсулінорезистентність

Відповідно до недавніх досліджень, сир багатий кальцієм і вітаміном D. Кальцій може знизити ризик розвитку інсулінорезистентності у 21% хворих на діабет. Отже, кальцій також допомагає запобігти серцевим захворюванням.

Крім того, суміш кальцію, вітаміну D і фосфору зміцнює ваші кістки і підвищує їх опірність на довгий час.

5. Покращує зір

Близько 4% рекомендованої денної норми цинку міститься в сирі. Цинк діє як антиоксидант і є активним чинником поліпшення здоров’я очей і боротьби з інфекціями. Цей мінерал також природним чином активний в людському оку.

Цинк також підтримує функції травної та імунної систем. Тому він часто допомагає позбутися від занепокоєння і стресу.

6. Розвиває м’язи

Споживання сиру максимізує вироблення гормону росту через низький вміст вуглеводів і високий вміст білка. На думку деяких дослідників, високий рівень гормону росту може привести до втрати ваги і збільшення м’язової маси. Багато бодібілдерів включили сир в свій раціон.

Ваше тіло запобігає накопиченню зайвих гормонів через комбінації вуглеводів і білків.

7. Допомагає вагітним

Фахівці рекомендують сир вагітним жінкам, оскільки в ньому багато корисних речовин. У вагітних зазвичай спостерігається втрата кальцію, і сир – надійне джерело цього. Фосфор з сиру – гарна поживна речовина як для вагітних, так і для майбутніх дітей.

переваги сиру
переваги сиру

Схожі статті

Мій ходовий рецепт із кабачків: подаю до столу і на свято, і на звичайну вечерю, а всі радіють та просять ще

Приготувати смачні кабачкові деруни можна просто й дуже швидко. Розповідаємо про найкращий рецепт апетитного частування, яке точно варто подати до столу.

Старший син Сергія Реброва від першого шлюбу опікується меншими: як виглядають нащадки футбольного тренера

49-річний Сергій Ребров, який нині тренує збірну України з футболу, має дорослого старшого сина від першого шлюбу та двох молодших, яких йому подарувала друга дружина Анна.

Салат з капусти як у радянській їдальні: бабуся підказала, як зробити “той самий” смак. Просто і дуже смачно

Салат з капусти – дуже смачна, поживна і корисна страва, яку зможе приготувати абсолютно кожен. Він добре поєднується з будь-якими м'ясними додатками і гарніром, так само його можна подавати окремо.