Краще не поєднувати: продукти, поєднання яких шкідливо для організму

Деякі харчові комбінації не завжди рекомендуються фахівцями з харчування. Далі ми зібрали найпопулярніші і несподівані поєднання, від яких краще відмовитися.

Огірки і помідори

Дуже популярне поєднання, особливо в літніх салатах. Проте недавні дослідження показали, що поєднання цих двох овочів може порушити обмін речовин. Зокрема, це може призвести до надмірного здуття живота і неправильного засвоєння вітамінів, що містяться в двох овочах.

Картопля і м’ясо

Крохмаль в картоплі вимагає травного соку, а білки м’яса потребують кислотних елементів для перетравлення. При спільному вживанні вони можуть викликати розлади шлунка, такі як печія, відрижка, гази та інші неприємні явища.

Молочні продукти і ананас

Кислі фрукти уповільнюють травлення, особливо вранці. Ананас містить бромелайн, ферментний комплекс, який може призвести до отруєння в поєднанні з молочними продуктами.

Пиво і солоний арахіс

Продукти, багаті сіллю, викликають у вас спрагу. Тому вони спонукають людей випити ще одне пиво. А пиво має сечогінну дію: під час перетравлення компоненти цього напою змушують нирки виділяти велику кількість води, щоб мати можливість правильно їх розбавити. В результаті ви набагато швидше зневоднюється.

Сендвіч і кава

Вуглеводи в хлібі уповільнюють переварювання кальцію, що міститься в сирі вашого сендвіча, одночасно стимулюючи нервову і серцево-судинну системи. І якщо ви додасте до всього цього розчинну каву, це не піде на користь вашому здоров’ю.

Молоко і банан

Банановий молочний коктейль справляє враження того, що в ньому є все, що потрібно як з якісної точки зору, так і з точки зору харчової цінності: якщо молоко є відмінним джерелом кальцію, вітаміну D, а банан відомий своїм внеском магнію і калію, але комбінація цих двох продуктів не кращий варіант. Таке поєднання значно уповільнює роботу травної системи.

Поєдння деяких продуктів може бути шкідливе
Поєдння деяких продуктів може бути шкідливе

Схожі статті

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.

Пиріжки звичайні вже не роблю: дуже смачні домашні біляші “Від душі”. Не такі жирні, бо смажаться по-іншому

Нічого важкого у приготуванні біляшів немає, а ці виходять надзвичайно соковитими, але водночас дієтичними. Бо олії потрібно використовувати мінімум.