Продукти, які викликають у нас втому

Іноді ми можемо відчувати втому просто через те, що ми їмо. Які продукти і харчові звички можуть сприяти цьому.

Надмірне споживання їжі сприяє ожирінню, яке значно впливає на наш рівень енергії і відчуття втоми. Але навіть якщо у нас немає зайвої ваги, їжа, яку ми їмо, може викликати у нас млявість і втому.

В одному дослідженні діти з нездоровими звичками харчування – особливо ті, хто часто їв солону їжу – частіше відчували втому протягом дня. Це дослідження показує зв’язок між тим, що ми їмо, і нашим фізичним здоров’ям.

3 звички в їжі, що сприяють втомі

1. Пропуск прийому їжі. Іноді ми занадто зайняті, щоб їсти (особливо вранці), або ми намагаємося схуднути і намагаємося знизити калорійність, пропускаючи прийоми їжі. Але дослідження показують, що регулярне харчування покращує концентрацію і увагу.

2. Відсутня група продуктів. За даними Американської дієтичної асоціації, для підтримки енергії нам потрібна суміш продуктів. Наші потреби розрізняються залежно від віку, статі і загального фізичного здоров’я, але кожному з нас необхідні вуглеводи, корисні жири для отримання енергії в довгостроковій перспективі, а також білки і молочні продукти, які допомагають в балансі рідини і поліпшенні імунної функції.

3. Недолік фруктів і овочів. Фрукти і овочі забезпечують організм вітамінами і важливими хімічними речовинами, які необхідні для підтримки енергії. Наприклад, мінерал магній допомагає регулювати вироблення енергії, протеїну тіла і скорочення м’язів.

До продуктів, що викликають сонливість, відносяться солодощі й крохмалисті вуглеводи, такі як:

  • печиво;
  • кекс;
  • білий рис;
  • білий хліб.

Ці продукти можуть призвести до зниження рівня цукру в крові. Можливо, ви помітили, що вживання пончика, наприклад, дає вам короткочасне підвищення рівня цукру, за яким слід відчуття втоми і голоду

Якщо ви хронічно втомилися, невмотивовано або відчуваєте труднощі з концентрацією уваги, важливо виключити медичні причини і розглянути можливість додаткових психологічних станів. Однак не забувайте, що часто наше відчуття благополуччя і енергії виникає з продуктів, які ми використовуємо для харчування нашого тіла.

Їжі звички, від яких ми відчуваємо втому
Їжі звички, від яких и відчуваємо втому

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.