Воду не можна кип’ятити двічі: чим це небезпечно для здоров’я

Ви поставили кип'ятити воду на чай, а коли прийшли його робити вода вже охолола і ви вирішуєте сново закип'ятити ту ж воду. А ви знали, що так робити не можна? Чому - читайте далі.

Остерігайтеся токсичних з’єднань при повторному кип’ятінні

Кожен з нас хоча б раз повторно кип’ятив воду в чайнику, або каструлі і це здається абсолютно безпечною дією. Але насправді це дуже небезпечно, тому що склад води змінюється після того, як вона вже доведена до кипіння!

Під час кип’ятіння води гази виходять у вигляді пари. Однак цей пар містить леткі сполуки, які, якщо воді дати охолонути, будуть повторно осідати в воді і на її поверхні.

Проблема в тому, що, знову доводячи воду до кипіння, ми викликаємо нову модифікацію цих з’єднань і робимо їх шкідливими. Більш того, замість того, щоб виходити з води через пар, ці шкідливі компоненти будуть залишатися в рідині і концентруватися там.

Повторно кип’ячена вода: які шкідливі речовини?

Щоб розуміти, наскільки небезпечний цей процес, давайте розглянемо, які елементи з’являються у воді, коли її знову доводять до кипіння:

  • Нітрати. Це речовини, які після впливу високих температур стають потенційно канцерогенними.
  • Фторид, який у високих дозах також стає токсичним і може призвести до неврологічних проблем.
  • Миш’як. Слід зазначити, що отруєння миш’яком може бути причиною раку, серцевих патологій, неврологічних розладів і безпліддя.

Висновок: в наступний раз, коли вода в нашому чайнику або каструлі охолоне, ми, перш за все, не ставимо її знову на вогонь. Заради здоров’я виливаємо її і наливаємо іншу.

Чи не кип'ятіть воду вдруге, краще налийте нову
Чи не кип’ятіть воду вдруге, краще налийте нову

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.