Найпопулярніші міфи про 5G

Введення чогось нового в наше життя постійно супроводжується противниками і огортається припущеннями і міфами. Так відбувається і з мобільною мережею 5G. Розвінчуємо найпопулярніші міфи.

Коли тільки почала з’являтися мережу 4G, навколо неї було багато чуток серед теоретиків змови. Тому не дивно, що подібні побоювання виникають, коли вводиться новий стандарт мобільного зв’язку. Жахи і міфи розповсюджуються в Інтернеті, але, як і у випадку з технологією 4G, передбачувана небезпека 5G ще не доведена.

Новий стандарт мобільного Інтернету: 5G

Стандарт мобільного зв’язку 5G, також відомий як «п’яте покоління», є наступником 4G. Нова мережа для мобільного Інтернету і мобільної телефонії повинна бути ще більш потужною і передавати мобільні дані в 100 разів швидше, ніж 4G. Це означає, що технологія 5G незамінна для автономного водіння, так як масив даних повинен передаватися в режимі реального часу. Те ж саме і з численними додатками в розумному будинку.

Найпопулярніші міфи

Міф: 5G і зростання загибелі птахів

У 2018 році в Гаазі за короткий проміжок часу загинуло більше 300 птахів. Швидко поширилася чутка, що є зв’язок з серією тестів 5G. Однак пізніше з’ясувалося, що птахи, ймовірно, були отруєні – а тести 5G в той час в Гаазі не проводилися. Точно так же чутки про передбачувану вирубці лісів у зв’язку з мережею 5G були не більше ніж чутками.

Міф: підвищений ризик раку через 5G

А як щодо розвитку раку? Відомо, що електромагнітне випромінювання в мобільному зв’язку не володіє достатньою енергією, щоб викликати розриви ДНК. Згідно з поточним станом досліджень, мережа 5G не викликає і не сприяє розвитку раку.

Міф: 5G впливає на кровообіг в головному мозку, погіршує якість сперми, викликає загибель клітин

Єдиний доведений шкідливий ефект випромінювання стільникового телефону – це надмірне нагрівання тканин. Граничні значення для мобільного телефону запобігають виникненню таких теплових ефектів; особливо з уразливими групами населення.

Міф: 5G споживає багато енергії і забруднює клімат

5G більш ефективний, ніж будь-яка стара технологія. Наприклад, для передачі такого ж обсягу даних 5G потрібно менше енергії, ніж 4G. Зростаючий обсяг даних також можна передавати з меншим споживанням енергії, ніж раніше. Крім того, 5G повинен забезпечити кращий контроль енергоспоживання, цільове управління рухом та енергоефективні будівлі. Тому що ця технологія забезпечує більш швидку і надійну передачу даних датчиків.

Мобільна мережа 5G
Мобільна мережа 5G

Схожі статті

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.