Чому варто включити петрушку в свій раціон

Петрушка багата вітамінами, мінералами та мікроелементами, вона використовується в кулінарії протягом тисячоліть і давно відома своєю користю для здоров'я.

Петрушка і її користь для здоров’я

Свіже листя петрушки багаті вітамінами і мінералами. Її антиоксидантна сила робить її відмінною корисною приправою, яка бореться з появою серцево-судинних захворювань, деяких видів раку та інших захворювань, пов’язаних зі старінням клітин.

Петрушка відома своїми сечогінними властивостями. Вона особливо ефективна в якості відвару (50 г листя петрушки на літр води) для пиття протягом дня.

Петрушка благотворно впливає на печінку, селезінку, кишечник і всю травну систему. Вона знімає кишкові розлади (здуття живота, запор, розлад шлунка), заспокоює ниркові коліки і бореться з інфекціями сечовивідних шляхів.

Крім того, здійснює профілактику хронічних і сезонних захворювань дихальних шляхів: кашлю, астми, бронхіту.

Петрушка володіє антианемічною і антикоагулянтною дію. Вона ефективна при нерегулярних болісних менструаціях. Але петрушка також багата на вітамін К і не рекомендується людям, які приймають антикоагулянти.

При зовнішньому застосуванні листя петрушки заспокоюють укуси комах, подразнення шкіри і синці.

Засіб для схуднення з петрушкою: остерігайтеся шахрайства

Низькокалорійна, багата вітамінами і мінералами, сечогінними і детоксикаційні засобами петрушка є союзником дієт для схуднення. Але будьте обережні, щоб не надати їй чудову силу схуднення, не звертаючи уваги на решту дієти.

У мережі є безліч рецептів для схуднення соку петрушки, який потрібно пити щодня, щоб «спалювати калорії і худнути без особливих зусиль»: на жаль, такого напою не існує. Петрушка може допомогти в схудненні, але вона неминуче повинна бути частиною збалансованої дієти з помірним вмістом калорій.

Справжньою перевагою петрушки для схуднення, як і всіх ароматичних трав в цьому відношенні, є її здатність додавати смак страв, не завантажуючи їх калоріями. Таким чином, це дає можливість ароматизувати блюдо, не додаючи занадто багато соусів, олії або жиру.

Міри застареження при використанні

У дуже великих кількостях петрушка може викликати проблеми з серцем, мати абортивний ефект і знижувати лактацію. Тому вагітним або годуючим жінкам слід уникати лікування соком петрушки, як і людям з проблемами серця.

Увімкніть петрушку в свій раціон
Увімкніть петрушку в свій раціон

Схожі статті

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.