Топ-4 натуральних засоби проти прищів: вам варто спробувати

Прищі можуть швидко перетворитися на кошмар, особливо якщо вони зустрічаються часто. Ось 4 природних поради по боротьбі з ними.

Помідор або лимон

Помідор є антиоксидантом, але він також хороший союзник в боротьбі з прищами, які іноді можуть зіпсувати нам плани. За цим рецептом все дуже просто: наріжте помідор часточками і покладіть їх на обличчя на двадцять хвилин. Змийте теплою водою. Ваша шкіра здорова і чиста!

Якщо ваша шкіра не дуже чутлива, можна використовувати лимон. Він очищає і діє як антибактеріальний засіб. Використовуючи ватний тампон, змочений свіжовичавленим лимонним соком, нанесіть кілька крапель на оброблювані ділянки. Трохи поколює? Це нормально. Залиште на кілька хвилин, потім змийте чистою водою.

Рослинні олії

Інші ефективні і натуральні рішення можна знайти серед рослинних і ефірних олій. Для цього змішайте з рослинною олією жожоба або лісового горіха дві краплі ефірної олії чайного дерева і нанесіть на прищі. Також рекомендуються ефірні олії благородного лавра, лемонграсу або лікарської лаванди. Ви можете використовувати їх по черзі.

Яблучний оцет

Ми часто говоримо про яблучний оцет в натуральних засобах або за бабусиними рецептами. Це ідеальний продукт, очищає нашу шкіру і сприяє зменшенню прищів. За допомогою невеликого ватного диска або компресу, просоченого цим оцтом, нанесіть кілька крапель на прищі або на область, уражену прищами. Зачекайте, а потім змийте теплою водою.

Процедура на основі зеленої глини

Порошкоподібна, подрібнена або готова до вживання зелена глина – одна із класиків м’якої і натуральної медицини, яка займає своє місце серед натуральних косметологічних засобів. Якщо ви вибрали наддрібний глиняний порошок, змішайте його з водою (це потрібно робити дерев’яною ложкою, а не нержавіючою сталлю). Коли консистенція стане гладкою і досить пастообразною, нанесіть її на прищі. Зачекайте, поки глина повністю не висохне (глина потріскається і стане більш прозорою), потім видаліть її, промивши теплою водою. Пори чисті, а прищик сухий і скоро зникне.

Мета цього методу і подібних також полягає в тому, щоб зменшити або навіть повністю виключити продукти (гелі, маски і креми всіх видів) з промисловості, які будуть знежирювати, очищати вашу шкіру занадто сильно, щоб позбавити її гідроліпідної захисної плівки.

Позбавляємося від прищів
Позбавляємося від прищів

Схожі статті

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.