5 ознак, які вказують що у вас стрес

Ви відчуваєте себе втомленим, засмученим ... Це може означати, що ви відчуваєте стрес. Але які симптоми вказують на стрес.

Зараз дуже часто стрес називають хворобою століття; він присутній всюди, сьогодні він викликає безліч фізичних і психічних захворювань.

Стрес впливає не тільки на наш розум, але також і на нашу імунну систему, систему травлення, наш сон і навіть на наше лібідо. Тому я пропоную вам перевірити, чи дійсно ви відчуваєте стрес.

Ви погано спите

Безсоння, небажані пробудження, труднощі з засинанням або навіть кошмари; ваша підсвідомість намагається донести до вас повідомлення. Організм, який знаходиться в стресі, виділяє гормон кортизол, який, крім іншого, порушує секрецію мелатоніну, гормону сну, що призводить до серйозних порушень сну.

Вам всюди боляче

Напруга м’язів, скутість в суглобах, ваше тіло весь час ніби «напружене». Спочатку кортизол (пов’язаний з адреналіном) був призначений для інформування людини про неминучу небезпеку, коли організм готувався діяти відповідним чином (уникати небезпеки). Щоденний стрес, який не проходить, залишає ваше тіло під дією цього гормону стресу і викликає біль.

Ви відчуваєте себе втомленим

Незалежно від того, скільки годин ви спите, ви відчуваєте постійну втому з самого ранку, коли прокидаєтеся.
Саме вночі, коли ми спимо, тіло відновлюється; кортизол, що порушує спокійний сон, перешкоджає цій роботі і дає поганий сон.

У вас поганий настрій

Одна з основних ознак стресу – розлад настрою. Сердитий або, навпаки, пригнічений, ви не в своєму нормальному стані. Нездатність зняти цей стрес не тільки сприймається тілом як агресія, але також дає вам відчуття невдачі і некомпетентності, які можуть буквально зруйнувати ваш моральний дух.

Ви часто хворієте

Чи всі віруси проходять через вас? Ваша імунна система не працює через стрес: під напругою вона не тільки не ефективно протистоїть атакам, але і при наявності мікробів надмірно реагує і забирає всю вашу енергію, щоб боротися з простою застудою і стан

5 ознак стресу
5 ознак стресу

втоми взагалі тільки підсилює явище.

 

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.