Базальна температура: що це таке і навіщо її вимірювати

Ви колись чули про базальну температуру? Далі ви дізнаєтеся що таке базальна температура а як її вимірювати.

Що таке базальна температура тіла

Базальна температура тіла означає температуру тіла, що вимірюється вранці перед тим, як встати з ліжка для вправ, їжі, відвідування туалету або навіть перед коливаннями настрою після безперервного сну більше 6-8 годин.

Навіщо вимірювати базальну температуру тіла?

Більшість людей звикли вимірювати температуру тіла тільки тоді, коли вони хворі. Фактично, існує ключовий зв’язок між фертильністю і температурою тіла. Це пов’язано з тим, що відразу після овуляції в менструальному циклі відбувається помітне підвищення базальної температури тіла. Цей невеликий, але значний зсув не може бути виявлений звичайним термометром, тому жінки, які хочуть відстежувати свою фертильність, використовують базальний термометр для визначення своєї овуляції.

Після визначення овуляції за допомогою вимірювання базальної температури цю інформацію можна використовувати для визначення фертильного вікна жінки. Ця інформація допомагає нам краще зрозуміти наші цикли, і, володіючи цими знаннями, ми можемо зробити одне з двох: спланувати вагітність або запобігти вагітності.

Однак, оскільки кожна жінка індивідуальна, і її цикл теж унікальний, це не так просто, як виробити одне «вікно фертильності», яке можна застосувати до кожної жінки. Необхідно враховувати безліч інших факторів.

Як я можу ефективно відстежувати базальну температуру тіла?

Крок 1: сходіть в аптеку і купіть спеціальний термометр. На відміну від звичайних побутових термометрів, він може відображати два десяткових знака. Навіть якщо температура підвищується незначно, її можна точно виміряти. Або ж візьміть цифровий оральний термометр.

Крок 2: покладіть термометр поруч з подушкою перед сном, а потім виміряйте температуру, як тільки прокинетеся на наступний день (намагайтеся, щоб ваше тіло залишалося нерухомим в ліжку). Виміряйте температуру і запишіть її на графіку – на листочку або в спеціальному додатку.

Крок 3: вимірювання протягом приблизно однієї години одночасно можуть отримати найбільш точні результати.

Крок 4: вимірюйте її кожен день, наскільки це можливо. Якщо є різниця в часі або застуда, лихоманка, статевий акт і інші умови, вони можуть бути відзначені на діаграмі (залиште поле порожнім для дня, коли вимірювання не проводилися).

Вимірюємо базальну температуру
Вимірюємо базальну температуру

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.