Цистит: боремося з проблемою натуральними методами

Інфекція сечовивідних шляхів лікується короткими курсами антибіотиків. Але щоб полегшити симптоми і дочекатися походу до лікаря, можна спробувати натуральні методи.

Цистит – це запалення сечового міхура, зазвичай викликане інфекцією. Щоб уникнути ускладнень необхідно проконсультуватися з лікарем, деякі природні засоби можуть допомогти вам набратися терпіння, зменшивши симптоми.

Пийте більше води

При циститі дуже важливо випивати не менше 1,5 л води в день. Це допомагає розвести мікроби в сечовому міхурі і полегшити їх евакуацію з сечовивідних шляхів. Чим більше ми п’ємо, тим більше хочеться мочитися, і ми не повинні стримуватися, коли страждаємо циститом.

Приймайте настойку чебрецю кожні 4 години

Чебрець є потужним антибактеріальним і противірусним. Тому рекомендується пити настій чебрецю приблизно кожні 4 години.

Рецепт: занурте від 20 до 30 г бадилля чебрецю в 1 літр киплячої води. Накройтеить кришкою і дайте настоятися 5-10 хвилин. У велику чашку покладіть 1 чайну ложку меду з 1 або 2 краплями ефірного масла чебрецю. Вилийте настій в чашку і перемішайте.

Заваріть настоянку гібіскуса

Гібіскус сприяє функціонуванню сечовидільної системи. Він сприяє виведенню води нирками і допомагає дренувати організм. Організм швидше виводить сечу, запобігаючи застій бактерій в сечовому міхурі.

Доведіть до кипіння півлітра води в каструлі з водою. Коли вода закипить, зніміть її з вогню і помістіть 15 г гібіскуса. Зачекайте близько десяти хвилин, щоб він добре настоявся. Для кращого настою закрийте горщик кришкою після того, як помістите в нього рослини. Таким чином, поширення ароматів буде більш ефективним.

Додайте журавлинний сік в раціон

Журавлинний сік – найвідоміший лікувальний напій для боротьби з інфекціями сечовивідних шляхів. І не дарма, це антибактеріальний засіб, яке злегка змінює pH сечі, так що вбиває мікроби.

Згідно з декількома клінічними дослідженнями, регулярне вживання журавлини допомагає знизити ризик розвитку інфекції сечовивідних шляхів на 20-50%.

Спробуйте настоянку петрушки

Нехай настоянка не найприємніша, вона, з іншого боку, надзвичайно ефективна в боротьбі з інфекціями сечовивідних шляхів. Петрушка дійсно має сечогінні і очисні властивості, які допомагають боротися з ризиком циститу.

Народні засоби від циститу
Народні засоби від циститу

Популярне

Схожі статті

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.