Корисні поради, як боротися із залежністю від смартфона

Номофобія, або, страх опинитися без смартфона, не зізнається наукою, але викликає занепокоєння. І не дарма: звикання до смартфону, зустрічається все частіше і частіше.

Залежність від смартфону: ознаки, які повинні насторожити

Деякі моменти попереджають про це, починаючи з кількості годин, проведених за телефоном. Як і кількість сигарет або кількість випитого спиртного, ці цифри можуть служити першим барометром для вимірювання рівня залежності.

Вплив надмірного використання смартфону на наше життя також може вказувати на потенційну залежність. Серед цих наслідків – порушення сну, труднощі з засинанням, втома або соціальна ізоляція.

Ще один елемент, який слід враховувати, – це проміжок часу між пробудженням і першим контактом зі смартфоном: чим коротше час, тим сильніше залежність. Непереборне бажання використовувати свій мобільний телефон, також є сильним маркером номофобії.

5 практичних порад, як позбутися від номофобії

Заборонити телефон в спальні

Щоб позбутися залежності від смартфону, дуже важливо заборонити цьому пристрою перебувати в спальні. Це корисний жест, він дозволяє вам брати свій мобільний телефон протягом певного періоду часу, а також тому, що синє світло від екранів шкідливо впливає на здоров’я: він стимулює сітківку, робить мозок активним і, отже, не дуже сприяє засипанню.

Вимикайте мобільний телефон на ніч

Заборонити користуватися мобільним телефоном в спальні – це одне, але цього недостатньо. Також рекомендується вимикати пристрій на нічь. Щоб не допускати дзвінка телефону або звукового оповіщення, щоб не виникло спокуси встати і скористатися смартфоном.

Встановіть час екрану

На смартфонах тепер є функції, що дозволяють відслідковувати час, який ви проводите на екрані. Можна навіть визначити тривалість використання вашого пристрою і активувати повідомлення, коли цей час буде перевищено. Щоб використовувати цей інструмент з розумом, рекомендується почати з установки реалістичної тривалості в порівнянні з нашим звичайним використанням, а потім з часом зменшувати її.

Скористайтеся святами, щоб відкласти свій телефон

У свята прекрасний час, щоб покласти телефон в сторону і зосередитися на інших видах діяльності. Для цього можна якомога швидше перевести його в режим польоту або відключити стільникову передачу даних. Ще порада: вирушайте у відпустку в гори або за місто, в місце, де мережа слабка або відсутня. Хороша альтернатива все більш популярним курсам цифровий детоксикації.

Переведіть екран на чорно-білий

Деякі смартфони пропонують цікавий інструмент, що дозволяє змінити колір екрану і перемкнути його на чорно-білий. Функція, яка робить телефони менш привабливими і, отже, природним чином обмежує їх використання.

Залежність від смартфона
Залежність від смартфона

Схожі статті

Цей пиріг з лаваша нагадує хачапурі, тільки готується набагато швидше. Чоловік випрошує 7 днів на тиждень

Ароматна та неймовірно смачна ачма з сиром чудово доповнить ваш щоденний раціон, а домашні будуть задоволені та нагодовані. Скоріше записуйте рецепт!

Помер батько Ані Лорак: артистка відреагувала на смерть рідної людини та показала своє фото з татом

Відома артистка Ані Лорак відреагувала на новини про смерть свого тата. Знаменитість опублікувала в соцмережі їхнє спільне фото та поділилась власними емоціями з приводу новини.

Коли вдома є старий лаваш та 1 яйце, готую цю просту закуску: рецепт моєї ледачої “подружайки”. Ділюсь

Здивувати гостей можливо, якщо знати правильні рецепти. Розповідаємо про найсмачнішу закуску з яєць і старого лаваша, з яких можна приготувати кулінарний шедевр.