Що таке квіти Баха і коли вони використовуються

Виробництво цих рослинних есенцій засноване на ідеї, що кожна квітка діє на певну емоцію.

Квіти Баха отримали свою назву від свого винахідника: доктора Едварда Баха. У 1930-х роках британський лікар, який був прихильником гомеопатії, почав розробку трав’яних есенцій (всього 38). Його ідея полягає в тому, що емоції і риси особистості порушують те, що він називає «життєвим потоком», що призводить до фізичної дисфункції. За його словами, щоб вилікувати хвороби, потрібно перш за все впливати на емоції.

Як робляться есенції

Бах представляє два способи вилучення квіткової есенції: соляризацію і кип’ятіння. Перший варинат – це мацерація квітів в тазі з водою на сонці протягом декількох годин, щоб вода перейнялася силою рослини. Що стосується кип’ятіння, то це просто кип’ятіння квітів в мінеральній воді протягом півгодини. Згодом воду розбавляють наполовину спиртом.

Проти чого використовуються квіти Баха

Вони використовуються для лікування всіх видів емоційних станів. Сам доктор Бах згрупував свої 38 есенцій в сім груп, відповідних психічних станів, які квіти Баха можуть лікувати:

  • стану страху (жах, паніка, тривога, туга, нервовий зрив, страх за інших і тощо);
  • невпевненість і смуток (невпевненість в собі, нерішучість, труднощі з пошуком шляху, довірливість, смуток, особливо в разі хронічної патології, повна зневіра, розпач, депресія, стомлюваність, втома тощо);
  • відсутність інтересу до цього (повторювані нещасні випадки, нерозсудливість, мрії і втеча в уяву, відволікання уваги, слабке бажання жити, ностальгія, туга за рідною домівкою, глибока меланхолія або незрозуміла депресія, відчуття страждання життя тощо);
  • стан самотності;
  • гіперчутливість до людей і ідей (гіперчутливість, маскована маскою веселощів і помилкового розслаблення, невпевненість, легко піддається впливу при зміні життя, відданість виснаження, любовний гнів, ненависть, ревнощі тощо);
  • відчай (почуття фізичного або психічного забруднення, страх перед мікробами, надмірне робоче навантаження з виснаженням і зневірою, комплекс неповноцінності з упевненістю в невдачі, почуття провини, почуття негідної любові, перфекціонізм, почуття несправедливості, повторне невезіння тощо);
  • стан надмірної турботи про інших (нетерпимість, загострення критичного мислення, бажання домінувати і маніпулювати навіть насильницьким чином, фанатизм, надмірний ідеалізм, життя – це постійна боротьба тощо).
квіти Баха
квіти Баха

Схожі статті

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!

Ірина Білик допомогла: Катя Осадча під пісню “Нова” дефілювала, а Юрій Горбунов круто змінив життя

Пісня Ірини Білик "Нова" для Каті Осадчої та Юрія Горбунова має неабияке важливе значення. Її прем'єрне виконання вплинуло на життя обох зірок, які тоді ще й гадки не мали, що стануть подружжям.

Роблю смачну й запашну домашню ковбасу: на вигляд як справжня, а в середині картопля – з’їдають до шматочка

Не треба боятися слова ковбаса. Приготувати цей смачний наїдок зможе будь-яка господиня без особливих проблем. Оскільки робитимемо на основі картоплі, то вийде зовсім недорого.