Депресія і суїцидальні думки: доктор Комаровський застеріг від серйозних наслідків Ковід-19

Відомий лікар і телеведучий Євген Комаровський розповів, як впливає Ковід-19 на психіку людини.

Про те, як впливає коронавірус на мозок людини доктор Комаровський повідомив на своїй сторінці в Інстаграм. Комаровський дав відповідь на запитання, що надійшло від його підписника. Автор питання помітив, що часто зустрічає історії про те, що людина хвора коронавірусів робить суїцид. «Невже цей вірус не тільки легкі, але і мозок руйнує?» – запитав підписник.

Відповідаючи на це питання доктор Комаровський відзначив, що дійсно, до 30% хворих коронавірусом мають депресію і суїцидальні спроби. Це пов’язано відразу з двома аспектами. По-перше, вірус впливає на клітини головного мозку, однак цей механізм ще не вивчений. За словами Комаровського, ситуація погіршується, коли «цей механізм накладається на навколишній інформаційний геноцид». Через багато хворих впадають в депресію. По-друге, депресія посилюється через дефіцит кисню і загальної слабкості, що характерно для проявів коронавируса.

При цьому Комаровський помітив, що вплив телевізора набагато перевищує негативний вплив самого вірусу на психіку людини. Тобто, найчастіше людина впадає в депресію через постійне впливу медіа-новин про коронавірус.

Нагадаємо, нещодавно Євген Комаровський розповів, як відрізнити застуду і грип від Ковід-19. За його словами, в сезон застуд, люди часто плутають звичайну застуду або грип з коронавірусом. Ключова відмінність – втрата нюху. Якщо ви відчуваєте, що ні відрізняєте запахи і смак, то у вас точно Ковід. При цьому нежиті найчастіше немає.

Схожі статті

До чого ж він смачний. Ефектний салат “Принц” на святковий стіл: гості так і не відгадали, з чого він

Салат за цим рецептом виходить дуже смачним, ніжним і ситним. Він ідеально впишеться у ваш святковий стіл і гарантовано сподобається усім гостям та членам родини.

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.