Топ 5 корисних жирів, від яких ваша шкіра засяє

Якщо їсти жири щодня, то не тільки шкіра скаже вам спасибі, але і близькі помітять як ви покращали.

Ці речовини виконують дуже важливі функції. Хто ж не хоче свіжий колір обличчя і блискуче волосся, і міцні нігті? Жири також допомагають засвоювати поживні речовини, налагоджують роботу мозку, серця і нервів.

Корисні жири:

  1. Волоські горіхи. Не дарма вони схожі на людський мозок, адже волоський горіх підтримує його здоров’я. У цьому корисному продукті є різні антиоксиданти, які уповільнюють процеси старіння. Наприклад, токоферол і фолієва кислота.
  2. Авокадо. У його складі приблизно 80% корисних жирів, які боротися із запаленнями. Цей продукт багатий на вітаміни групи B і К. Також в ньому є багато аскорбінової кислоти.
  3. Жирна риба містить велику кількість омеги-3, яка знижує ризик хронічних хвороб (артрит, онкологія і серцево-судинні захворювання). До сортам жирної риби відносять, наприклад, скумбрію, сардини, лосось, оселедець.
  4. Насіння соняшнику багаті на вітамін Е, який ще називають вітаміном молодості. Особливо для жінок вони корисні під час менопаузи. Пол склянки насіння містить добову дозу селену, магнію і вітаміну Е. Рекомендується є саме смажене насіння без додавання солі.
  5. Оливки і маслини. Не всі люблять дані продукти, але подивіться скільки користі вони приносять вашому організму. Плоди оливкового дерева включають в себе: залізо, фосфор, калій, вітаміни C, B, E. Також – пектини і катехіни. Мінерально-вітамінний комплекс даних жирів знижує напругу і поповнює запаси енергії, підвищує рівень гемоглобіну. А пектин позбавляє організм від токсинів. Пам’ятайте, що в консервованих маслинах або оливках міститься багато солі, є їх потрібно, але захоплюватися не варто.

Не забувайте додавати такі продукти в свій раціон. Наприклад, авокадо і маслини можна використовувати в салаті, а горіхи і насіннячка є на перекус. Жирну рибу вживати з овочами або гарніром. Жири дуже потрібні нашому організму, але дотримуйтесь кількість. Наприклад, в день рекомендується з’їдати 15-20 горіхів.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

З такою начинкою жодного млинця не залишиться. Готую подвійну порцію, а можна і потрійну: не набридають

Здається, що млинці - це проста і знайома страва, яка вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриває млинці по-новому. Ці млинцеві мішечки ви полюбите з першої спроби.

Цей пиріг з лаваша нагадує хачапурі, тільки готується набагато швидше. Чоловік випрошує 7 днів на тиждень

Ароматна та неймовірно смачна ачма з сиром чудово доповнить ваш щоденний раціон, а домашні будуть задоволені та нагодовані. Скоріше записуйте рецепт!

Помер батько Ані Лорак: артистка відреагувала на смерть рідної людини та показала своє фото з татом

Відома артистка Ані Лорак відреагувала на новини про смерть свого тата. Знаменитість опублікувала в соцмережі їхнє спільне фото та поділилась власними емоціями з приводу новини.