Причини виникнення здуття живота та як від нього позбутися?

Виявляється надмірне споживання солі може призвести до здуття живота. Чому так відбувається і як цього уникнути, – детально читайте в матеріалі.

Згідно з даними Legion Athletics, здуття живота може виникнути через дисбаланс натрію й калію в організмі, – повідомляє портал Express.

Фахівці вважають, що однією з причин виникнення здуття живота є велика кількість натрію в організмі, яка затримую рідину. До прикладу, в 1 чайній ложці звичайної кухонної солі міститься 2,3 г натрію.

Ресторанна їжа та фаст-фуд містять забагато солі. Щоб контролювати кількість спожитої солі, рекомендується готувати їжу самостійною.

Надмірне споживання натрію призводить не лише до здуття, а й до дисбалансу калію, який має виводити зайву рідину з клітин. У результаті у людини з’являються ще набряки та швидше набирається вага. Крім цього, може підвищитись артеріальний тиск. Британський фонд серця рекомендує споживати не більше 6 г солі на добу.

Як позбутися здуття живота?

У першу чергу потрібно позбутись причини: знизити споживання натрію. Тобто відмовитись від консервації та готової їжі, яку продають в кафе чи магазинах. Читати етикетки на продуктах, які купуєте.

Щоб підвищити рівень калію, Гарвардська медична школа рекомендує включити у свій раціон більше свіжих фруктів, овочів, риби та квасолі.

Також, щоб позбавитися здуття живота та відновити баланс калію та натрію, необхідно щодня випивати свою норму звичайної негазованої води.

Схожі статті

Святковий салат “Сукня нареченої”: в радянських столових він був найдорожчим. Нереальна смакота по-простому

Святковий салат "Сукня нареченої" закохає в себе з першого шматочка. Він простий у приготуванні, недорогий в плані інгредієнтів, але дуже смачний і підійде для будь-якого застілля.

Про олів’є і шубу давно забула, бо знайшла смачну заміну: салат з найпростіших продуктів. Зникне за хвилину!

Простий рецепт салату з куркою та картоплею затьмарить класичний олів'є і стане прикрасою святкового столу. А для приготування знадобляться найпростіші продукти.

Ідеальне тісто без опари: для піци, пиріжків і булочок: розкриваю секрет, що любить тісто, яке не черствіє

Домашня випічка дуже різноманітна, майже на кожній кухні готують булочки, пиріжки, піцу, пироги. Все це можна приготувати з одного універсального тіста без опари. Рецепт у нашій статті.