Натуральні способи попрощатися з целюлітом

Целюліт - це природно і нормально. 85% жінок і 10% чоловіків по всьому світу страждають целюлітом. Що відбувається всередині шкіри і як можна боротися з целюлітом?

Целюліт є результатом того, що підшкірний жир, який знаходиться під шкірою, виступає в дерму, шар шкіри трохи нижче епідермісу (самий зовнішній шар). Усередині дерми знаходиться мережа сполучної тканини, яка виглядає як соти. У міру збільшення розміру жирових клітин сполучна тканина в цьому шарі слабшає, і жир виступає назовні, надаючи шкірі вид ямок, каже Лен Кравіц, дослідник фізичних вправ з Університету Нью-Мексико в Альбукерке.

6 способів зменшити целюліт природним шляхом:

Для початку важливо виділити «зменшити»: ніщо з наведеного нижче не може чарівним чином повністю позбавити вас від целюліту. Оскільки він генетично пов’язаний і з-за складної структури, описаної вище, повністю усунути його практично неможливо.

Також слід зазначити, що ці процедури необхідно проводити постійно, щоб побачити ефекти, і зазначені ефекти зменшаться, якщо ви припините лікування. (Думайте про це як про догляд за шкірою: ви не можете вимити обличчя один раз і очікувати, що ваше обличчя буде чистим назавжди).

1. Креми або скраби з кофеїном

Вважається, що кофеїн зневоднює клітини, роблячи їх менш нерівними. Вчені виявили, що нанесення водорозчинного кофеїну два рази в день має здатність проникати в дерму, зменшуючи появу целюліту протягом шести тижнів. Вважається, що кофеїн допомагає, покращуючи приплив крові до ділянки і підтягуючи шкіру, хоча точний механізм не вивчений. Але потрібно бути акуратними, є ймовірність появи подразнення.

2. Активні ретиноїди

Ще один інгредієнт для місцевого застосування, який був вивчений в цій області, – це ретиноїди, активні речовини, отримані з вітаміну А, найбільш відомі для догляду за шкірою для боротьби зі старінням і акне. І хоча багато ретиноїдів є синтетичними, натуральні версії і альтернативи стають все більш популярними.

3. Лімфодренаж

Методи лімфатичного масажу здаються неймовірно ефективними для зменшення зовнішнього прояву целюліту, як показали два дослідження, що включають ручний та механічний лімфатичний масаж. Оскільки лімфатична стимуляція збільшує кровообіг по всьому тілу, це, ймовірно, впливає на стан шкіри.

4. Біоактивний колагеновий пептид

В одному дослідженні жінки з помірним целюлітом брали щоденну дозу 2,5 грама біоактивних пептидів колагену, що призвело до поліпшення зовнішнього вигляду шкіри з меншою кількістю хвиль і ямок. Більш того, добавки підтримували здоров’я шкіри в цілому: поліпшувалася щільність шкіри. В рамках дослідження було потрібно близько шести місяців, щоб побачити повні результати.

5. Тонізація м’язів і схуднення

Дослідження показують, що поліпшення чіткості м’язів і зниження ваги в цій області можуть допомогти зменшити прояв целюліту. Це досягається за рахунок підвищення м’язового тонусу, який може зменшити нерівність жирових клітин, а також просто зробити область більш пружною і гладенькою).

Але те ж дослідження також показує, що в деяких випадках втрата ваги посилювала появу жирових відкладень і целюліту, оскільки шкіра була більш в’ялою, особливо у жінок з більш низьким вихідним індексом маси тіла.

целюліт
целюліт

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.