9 порад, як обмежити час дитини перед екранами

У сучасних реаліях діти багато часу проводять перед екранами, що може надати поганий вплив на здоров'я. Нижче читайте, як можна обмежити цей час безболісно.

Коли ми були дітьми, ми розбивали табір на дивані з братами і сестрами і сварилися через те, яке шоу разом подивитися по телевізору? Сьогодні у наших дітей явно менше обмежень, коли справа доходить до різноманітних екранів.

«Час, проведений перед екраном, може мати безліч потенційно шкідливих наслідків для дітей, від новонароджених до пізніх підлітків і навіть молодих людей», – каже Крейг Андерсон, доктор філософії, видатний професор психології в Університеті штату Айова.

За словами Андерсона, коли діти дивляться багато динамічних шоу, які швидко переключаються від сцени до сцени, у них можуть виникнути проблеми, коли їм потрібно зосередитися в класі.

«Діти, які проводять занадто багато часу перед екраном, можуть мати і інші проблеми, наприклад, недосипання або занадто великий набір ваги», – говорить Девід Хілл, доктор медицини, голова Ради з комунікацій та медіа Американської академії педіатрії.

Як ввести обмеження

З екранами всюди може здатися, що скоротити час, проведений з ними дитиною, ще важче. Але обмеження того варті. Спробуйте ці поради, щоб відірвати їх від цих пристроїв – принаймні, на деякий час.

1. Не давайте дітям власний планшет або смартфон. «Спілкуйтесь зі своїми дітьми. Зробіть це замість того, щоб передавати їм електронний пристрій », – говорить Стівен Гортмейкер, доктор філософії, професор практики соціології здоров’я Гарвардської школи громадської охорони здоров’я ім. Т. Чана.

2. Зробіть так, щоб комп’ютери і телевізори залишалися в загальному просторі вашого будинку. Коли ваші діти використовують екрани на кухні або у вітальні, легше стежити за шоу, які вони дивляться, за іграми, в які вони грають, і за веб-сайтами, на яких вони знаходяться.

3. Додайте вільний від техніки час в розпорядок своєї сім’ї. «У будь-якому віці діти повинні знати, що є певні моменти, коли екрани вимкнені, наприклад, під час їжі і перед сном», – говорить Хілл. Ще краще виділяти час щотижня, коли сім’я робить щось разом – використання пристроїв заборонено.

4. Подивіться, як часто ви використовуєте свої власні пристрої. Якщо ви будете «зависати» в телефоні, ваші діти не будуть бачити причину, чому вони повинні обмежувати перебування перед екраном. Крім того, ці пристрої впливають на час, який ви проводите зі своїми дітьми. Дослідники, які вивчали сім’ї в ресторанах швидкого харчування, помітили, що батьки часто більше уваги приділяють своїм смартфонам, ніж дітям за столом.

5. Зробіть обмеження регулярними. Коли правила ясні і послідовні, ви можете уникнути щоденних боїв, коли говорите дітям, що пора вимкнути телевізор, комп’ютер або телефон.

6. Будьте готові пояснити обмеження екранного часу. Після того, як ваші діти годинами дивилися телевізор в будинку одного, вони можуть задатися питанням, чому у вас інші правила. «Це можливість поговорити з дітьми про цінності вашої сім’ї», – говорить Андерсон.

7. Допоможіть своїм дітям знайти інші способи розважитися. «Якщо дитині нічого робити, крім як дивитися в екран, ми не повинні дивуватися, коли він або вона робить це», – говорить Хілл. Підготуйте інші варіанти напоготові (приладдя для малювання, книги, фрісбі та велосипеди) коли ваші діти заявлять, що їм більше нічого робити.

8. Примусьте техніку працювати на вас. Використовуйте програми і додатки, які ви можете налаштувати для виключення комп’ютерів, планшетів і смартфонів після певного часу.

9. Регулюйте обмеження екранного часу в міру дорослішання дитини. «Батьки середніх класів і підлітків можуть захотіти більше залучати їх до процесу прийняття рішень», – говорить Хілл. Ви можете поговорити з ними про те, скільки екранного часу повинна отримувати вся сім’я. Визначившись з планом, дотримуйтеся його.

Дитина перед екраном
Дитина перед екраном

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.