ТОП-7 продуктів, які прискорюють старіння

Деякі продукти і напої можуть сприяти передчасному старінню. Тому, якщо ви хочете зберегти свій молодий вид, вам варто уникати їх, або зменшити кількість в раціоні.

Старіння неминуче, і одного разу це станеться з усіма нами, але якщо ви їсте неправильну їжу, цей день може статися набагато раніше, ніж потрібно.

Те, що ми їмо, може прискорити процес старіння, тому важливо дотримуватися більш корисних і поживних продуктів, які можуть підвищити свіжість, довголіття і благополуччя, а також обмежити кількість продуктів, які можуть негативно вплинути на нас.

1. Цукор

цукор
цукор

Ми всі чули про недоліки цукру, але якщо негативного впливу на ваше здоров’я недостатньо, щоб вас відлякати, можливо, той факт, що надлишок цукру визиивает передчасне старіння вплине на вас. Цукор приєднується до колагену в вашому тілі, роблячи вашу шкіру жорсткою і викликаючи зморшки, так що подумайте про це наступного разу, коли шоколадний батончик назве ваше ім’я.

2. Вуглеводи

вуглеводи
Вуглеводи

Вашому організму безумовно потрібні вуглеводи, але неправильний вибір вуглеводів (наприклад, рафіновані, крохмалисті, оброблені, такі як білий хліб і випічка) може привести до старіння. Занадто багато рафінованих білих вуглеводів може пошкодити колаген в вашій шкірі, але зовсім не відмовляйтеся від вуглеводів. Замість цього просто вибирайте цільнозернові і овочі.

3. Алкоголь

алкоголь
Алкоголь

Хоча червоне вино дійсно містить антиоксиданти, алкоголь зневоднює, тому при вживанні в надмірних кількостях він може викликати прискорене старіння. Крім висушування шкіри, токсини можуть накопичуватися в печінці, викликаючи жовтизну і зморшки.

4. Кава

Кава
Кава

Хоча запах свіжої кави вранці може здатися рятівним, він може прискорити процес старіння. Було б корисно пити каву помірно, дотримуючись однієї або двох чашок, а решта протягом дня замінити водою, свіжовичавленими соками і чаєм без кофеїну, оскільки кофеїн може викликати старіння.

5. Фаст фуд

фаст фуд
Фаст фуд

Хоча в наші дні в багатьох мережах швидкого харчування є більш здорові варіанти, багато хто з них містять трансжири, які закупорюють і зміцнюють ваші кровоносні судини і артерії, тому ви виглядаєте старше.

6. Рисові коржі

рисові коржі
Рисові коржі

Валорі Трелоар, доктор медицини, дерматолог і автор книги The Clear Skin Diet, пояснив в інтерв’ю Prevention, що властивості рисових коржів насправді не є корисними для здоров’я, а скоріше заважають дієті, оскільки вони не дозволяють поживним речовинам, які борються зі зморшками , діяти належним чином. Замість цього їжте цільнозерновий хліб або крекери, а також трохи білка, наприклад горіхового масла.

7. Газована вода

газована вода
газована вода

Вживання цукру може прискорити старіння, сказав Аріель Остаде, доктор медичних наук, співробітник Американської академії дерматології в інтерв’ю Health, і цукор, безсумнівно, можна знайти в цукерках, випічці та інших продуктах харчування, але він також прихований в звичайних напоях. Наприклад, газовані напої і соки. Вибирайте сік з низьким вмістом цукру або замінюйте його водою або чаєм, замість того щоб випити банку газованої води, коли настане післяобідній спад.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.