Ранні ознаки вагітності, про які потрібно знати

Буває, що в житті виникають серйозні питання. Напевно, один з найважливіших питань - «Я вагітна?»

Головна ознака вагітності – відсутність менструального циклу. Але пропущена менструація не є надійним показником вагітності до 10 днів після очікуваної дати місячних. Після двох або більше послідовних пропущених місячних ймовірність вагітності набагато вище.

Перед цим ви можете подумати про використання системи домашнього тесту на вагітність. Якщо виконати домашній тест на вагітність занадто рано, до восьми днів після овуляції, результати можуть бути недостовірними. У той час це може здатися важким, але, можливо, вам краще почекати.

Поки ви чекаєте, зверніть увагу на ці ознаки від Національного інституту здоров’я, які можуть вказувати на вагітність. (Важливе зауваження: ці симптоми можуть викликати інші захворювання, тому вони не обов’язково означають, що ви вагітні.)

Втома

Почуття втоми – це нормально. Це можна помітити через тиждень після зачаття. Це відбувається тому, що ваше тіло зазнає змін, що підтримують вагітність, включаючи підвищений метаболізм і виробництво додаткових гормонів, таких як прогестерон.

Головні болі

Вони можуть виникати в результаті збільшення вироблення гормонів.

Часте сечовипускання

Ще одне гормональне зміна збільшує приплив крові до області тазу. Ця зміна зазвичай призводить до частих поїздок в туалет.

Незначна кровотеча

Це може статися приблизно через 6-12 днів після зачаття протягом перших 12 тижнів вагітності.

Груди і соски стають опухлими, хворобливими або є поколювання

Це може бути помітно через тиждень або два після зачаття. Ваші груди також можуть стати важче. Знову ж таки, це результат збільшення гормонів; ваше тіло готується до годівання.

Нудота і/ або блювота

Ви можете помітити це через два-вісім тижнів після зачаття. Це може статися в будь-який час дня, тому стара фраза «ранкова нудота» не завжди вірна.

Перепади настрою

Це ще одна зміна, яку викликають гормони. Гойдалки можуть початися через кілька тижнів після зачаття.

Тяга або відраза до їжі

Ви можете помітити, що вас приваблюють певні продукти або продукти, які вам зазвичай подобаються, стають непривабливими. Це може приходити і зникати, або тривати протягом всієї вагітності. Знову ж, наявність деяких з цих симптомів не означає, що ви вагітні.

Якщо ви знаєте свій звичайний час овуляції, почекайте вісім днів, згаданих раніше, перш ніж використовувати домашній тест на вагітність. Якщо у вас є питання щодо вибору тесту, попросіть свого фармацевта порадити точний і економічний домашній тест на вагітність. Фармацевт завжди готовий відповісти на подібні питання. Щоб отримати найбільш точний результат, слідуйте інструкціям набору для тестування.

Якщо ви отримали позитивний результат або у вас просто є питання з приводу вагітності, зверніться до свого лікаря. Ваш лікар може зробити аналіз крові або сечі, щоб підтвердити вагітність.

вагітність
Вагітність

Схожі статті

“Юристи вже працюють”: Ольга Фреймут прояснила ситуацію з некоректним коментарем щодо чоловіків в Україні

Телеведуча та журналістка Оля Фреймут потрапила у скандал, начебто звинувативши українських чоловіків в небажанні захищати країну. Сама знаменитість стверджує, що ці слова – брехня. 

Рецепт мама принесла з гостей: беру найдешевший фарш, але ж ой як смачно виходить. Про котлети чути не хочу

Що можна приготувати з фаршу? Звичайні котлети вже набридли, а сильно заморочуватися не хочеться. Сьогодні ми підготували рецепт, який чудово підходить для таких моментів.

Для млинців та оладок готую чудове тісто “Все по 1”: рецепт навіть записувати не треба – легко запам’ятати

Млинці та оладки – ідеальний сніданок на всі випадки життя. З цим універсальним тістом ви зможете готувати як тонкі, так і товсті млинці і навіть пишні оладки.