Все, що вам потрібно знати про менструальні чаши

Хоча менструальна чаша здається хитрим апаратом, це не так складно, як ми припускаємо.

Менструальні чаші не тільки економічні і більш гігієнічні, але і є кращою альтернативою гігієнічним прокладкам і тампонам.

Доктор Пратіма Редді, старший акушер і гінеколог лікарні Fortis La Femme, Richmond Road Bangalore, відповіла на деякі з найбільш поширених питань, які жінки задають про менструальні чаши.

Що таке менструальна чаша?

Це гнучка чаша, призначена для використання в піхві під час менструації. Вона збирає кров, на відміну гігієнічних прокладок і тампонів, які її вбирають. Деякі чаші довговічні і багаторазові, інші – одноразові. Більшість чаш виготовлено з силікону або гуми.

Чи вірно, що менструальні чаші менш шкідливі для навколишнього середовища?

Так. Вони не сприяють утворенню відходів, що засмічують звалища, вирубується менше дерев, і їх вартість нижче, оскільки їх можна використовувати повторно.

Як менструальна чаша залишається на місці? Відчую я це після носіння?

Вона залишається на місці з легким всмоктуючим механізмом. Ви не відчуєте її, поки вона правильно встановлена і правильно сидить в піхві.

Я раніше користувався гігієнічними прокладками. Чи доцільно переходити на менструальну чашу або спочатку спробувати тампони?

Менструальну чашу можна використовувати, навіть якщо в минулому використовували тільки гігієнічні прокладки. І немає необхідності спочатку пробувати тампони. Її не потрібно пробувати перед місячними, і можна використовувати відразу під час менструації.

Боляче вводити і діставати чашу?

Пам’ятайте, що менструальна чаша зроблена з силікону. Так що вона дуже податлива і гнучка. Щоб ввести чашу, її потрібно скласти, і це не більше незручно, ніж використання тампона.

Чи може незаймана використовувати чашу?

Так звісно. Однак, оскільки дівоча пліва не ушкоджена, а вхід у піхву менше, може знадобитися невелика практика. Крім того, ви можете вибрати чашу меншого розміру.

Які розміри чаш доступні, і який з них вибрати?

Зазвичай доступні чаші «малого» і «середнього» розміру. Це тому, що не всі вагіни однакові. Фактори, які слід враховувати при виборі розміру чаші – це кількість виділень, вік і стан шийки матки. Якщо кількість виділень велика, краще середня чашка, а в “легкі ” дні – маленька. Якщо шийка матки розташована низько, підійде маленька чаша, оскільки ніжка чаші коротше і, отже, краще сидить. Жінкам більш молодого віку підійде чаша меншого розміру, її буде легше ввести.

Як правильно очистити чашу?

Вимийте її чистою водою і протріть тканиною. В кінці кожного циклу її необхідно стерилізувати і зберігати готовою протягом наступного місяця. Стерилізацію легко виконати, прокип’ятивши чашу в каструлі з водою протягом трьох хвилин. Для її зберігання використовуйте дихаючий бавовняний мішок. Уникайте зберігання в герметичному контейнері.

Які недоліки чаші?

Одним з основних недоліків, з якими стикаються жінки, є спорожнення чаши, оскільки це може привести до безладдя. Прибирання в громадському туалеті може викликати збентеження. Деяким жінкам може бути важко вставляти та виймати чашу, поки вони не звикнуть до неї.

Отже, чи слід використовувати менструальную чашу?

Це питання особистого вибору. Єдиний спосіб дізнатися, чи підходить вам менструальна чаша, – це купити її і спробувати! Вони бувають різних форм і розмірів, тому іноді, якщо перша вам не підходить, підійде наступна. Ви можете знайти їх в аптеках або купити в Інтернеті.

менструальна чаша
Менструальна чаша

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.