Чим небезпечний для здоров’я сидячий спосіб життя

У світі збільшується кількість людей, які ведуть сидячий спосіб життя. Такий спосіб життя може призвести до проблем зі здоров'ям. Яких? Читайте далі.

Небезпеки малорухливого способу життя

Недавні дослідження підтверджують ризики для здоров’я, пов’язані з малорухливим способом життя.

В даний час дослідження незмінно показують, що сидячий спосіб життя може сприяти:

  • ожирінню;
  • діабету 2 типу;
  • деяким видам раку;
  • м’язов/ійї слабкості;
  • остеопорозу;
  • серцево-судинним захворюванням;
  • ранній смерті.

Тривалі періоди бездіяльності можуть знизити метаболізм і погіршити здатність організму контролювати рівень цукру в крові, регулювати кров’яний тиск і розщеплювати жир.

Одне дослідження проаналізувало дані, зібрані за 15 років, і виявило, що малорухливий спосіб життя пов’язаний з підвищеним ризиком ранньої смерті незалежно від рівня фізичної активності.

Це показує, що на додаток до більшої кількості фізичних вправ важливо скоротити час, що проводиться сидячим способом.

Душевне здоров’я

Поєднання фізичного і психічного впливу на здоров’я робить малорухливий спосіб життя особливо проблематичним.

Одне дослідження з 10 381 учасником пов’язувало малорухливий спосіб життя і відсутність фізичної активності з більш високим ризиком розвитку психічного розладу.

А недавній огляд, до якого увійшли дані 110 152 учасників, виявив зв’язок між малорухливим способом життя і підвищеним ризиком депресії і тривожності.

Як боротися з малорухливим способом життя

Ось кілька порад, які допоможуть вам досягти ваших цілей в галузі фізичної активності.

Багатозадачність, якщо немає вільного часу. Робота у дворі і домашні справи, які змушують вас переміщатися, такі як підмітання, миття підлоги і витирання пилу, можуть вважатися фізичною активністю.

Знайдіть творчі способи бути більш активними: пограйте в активні ігри зі своєю сім’єю, підніміться по сходах замість ліфта, припаркуйтеся за паркуванням, киньте виклик друзям і родині, щоб дізнатися, хто з них може бути найбільш активним.

Ходіть пішки або на їздите велосипеді, коли це можливо.

Знайдіть час для фізичної активності. Під час обідньої перерви ходіть на прогулянки або займайтеся спортом. Гуляйте замість того, щоб сидіти, якщо ви раніше прийшли на зустріч.

Можливо, вам доведеться додати трохи активного часу в ваш день, поки активність не стане просто здоровою звичкою і нормальною частиною життя.

Більше займайтеся фізичною активністю
Більше займайтеся фізичною активністю

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.