Уддияна вакуум: Єдине вправу, яке впливає на живіт

Уддияна бандха - одне з базових вправ йоги знайшло більш широке застосування навіть в житті людей, які не практикують йогу. Наприклад, техніка вакуум є середу вправ бодіфлекса.

Матеріал підготувала експерт по правильному харчуванню Лора Філіппова.

Уддияна або вауум живота – це втягування живота всередину на поном видиху і затримки дихання.

Для чого? Ефектів багато – і фізичний, і ментальний, і енергетичний.

Але давайте поговоримо про зовнішній – плоский живіт. Прес не зробить ваш живіт плоским! Ця вправа зміцнить м’язи. Як і планка. А вакуум працює з внутрішньою стінкою живота, тренуючи і підтягуючи її. Як результат – більш підтягнутий живіт вже візуально помітний після місяця щоденних практик. До слова сказати, це займає 2-3 хвилини вранці, до 5-7 поки будете відточувати техніку виконання.

Отже, послідовність виконання вакууму:

  1. Вправа робити тільки натщесерце, в ідеалі ще й з порожнім кишечником.
  2. Стопи на ширині плечей, ноги в колінах прісогнути, нахил вперед з рівною спиною, долоні уперти в стегна трохи вище колін, великі пальці всередину, решта назовні.
  3. Зробіть глибокий вдих через ніс і різкий сильний видих через рот. Затримайте дихання без вдиху. Коли легкі порожні, шлунок теж, діафрагма природним чином піднімається вгору в грудну порожнину.
  4. Втягуючи живіт опустіть підборіддя вниз піднімаючи плечі.
  5. Живіт повинен як би провалитися в порожнечу, пупок підтягнутися вгору.
  6. Утримати на кілька секунд.
  7. Потім розслабити живіт і подихати нормалізує дихання.

Таких циклів зробити 5-7 разів.

Спочатку може не виходити! Пробуйте! З досвіду, з щоденною практикою через 3-4 дня виходить у всіх. Навіть велику вагу не проблема. Ознака того, що все виходить – гострі краї ребер.
Ця вправа чудово масажує кишечник та інші внутрішні органи, стимулює перистальтику, профилактирует запори.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Користь та шкода манної каші: скільки можна їсти, щоб не погладшати

Уддияна бандха тонізує симпатичну нервову систему, робить її роботу більш ефективною. Заспокоює розум, знижує дратівливість і гнів, розвіює депресивний настрій.

Зверніть увагу на протипоказання до практики:

  • вагітність
  • менструація
  • Високий тиск
  • Загострення виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки, гастриту, коліту та інших захворювань шлунково-кишкового тракту.

Нагадаємо, як цукор впливає на організм? Цукор – це харчовий продукт, побутова назва сахарози. Цукор-пісок або цукор-рафінад, який більшість з нас має у себе вдома і звикли використовувати кожен день.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.