“Страва французька, інгредієнти українські”: Ярослава Магучіх поділилася улюбленим рецептом запеченого м’яса

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх цьогоріч тріумфувала на Олімпійських іграх у Парижі. Тепер до чемпіонки прикута увага. Тож можемо дізнатися, які страви полюбляє наша спритна стрибунка.

Ярослава Магучіх не є винятком із правил. Як будь-яка українка, віддає перевагу борщу та м’ясним стравам. З екзотичних страв обожнює крабовий салат. Тож у ті рідкі моменти, коли відвідує рідну оселю, просить маму зготувати саме ці наїдки.

М’ясо для Олімпійської чемпіонки пані Ольга готує по-французьки. Але ж усі інгредієнти українські, тому й виходить справжня смакота. Дізнаймося фірмовий олімпійський рецепт.

Отже, знадобиться:

  • 350 г свинячого ошийка;
  • 300 г картоплі;
  • 250 г цибулі;
  • 150 г помідорів;
  • 100 г твердого сиру;
  • 100 г майонезу;
  • 1 солодка перчина;
  • 0,5 ч.лож. чорного меленого перцю;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 0,5 ч.лож. коріандру;
  • 1,5 ст.лож. олії.
М’ясо по-французьки від Ярослави Магучіх

Щоб приготувати м’ясо по-французьки, як у мами Ярослави Магучіх, промийте шматок м’яса. Розріжте на невеликі порції. Кожен шматочок відбийте. Складіть у миску. Додайте сіль та перець. Змастіть легенько майонезом.

М’ясо по-французьки від Ярослави Магучіх

Цибулю помийте, обчистьте та наріжте півкільцями. Обчищену й вимиту картоплю наріжте тонкими кружальцями. Помідори та солодкий перець теж вимийте. Томати наріжте на часточки, а перчину позбавте насіння та наріжте смужечками.

Твердий сир натріть на тертушці з дрібними отворами. Форму, в якій запікатимете свинину, змастіть олією. Спочатку викладіть цибулю, рівномірно розподіливши по всій поверхні.

М’ясо по-французьки від Ярослави Магучіх

Далі має йти шар картоплі. Присоліть його, присипте коріандром та додайте чорного меленого перцю. Викладіть шматочки м’яса, а поверх них мають йти помідори з перцем. Врешті притрусіть натертим сиром. Намалюйте майонезом сіточку, скориставшись кондитерським мішечком.

Духовка має бути розігрітою до 180 градусів. На випікання м’яса по-французьки знадобиться не менше 40 хвилин. Подавайте готову страву до столу, присипавши подрібненою зеленню.

Популярне

Схожі статті

Ось як треба готувати яблучний пиріг! Ви забудете про шарлотку, бо це значно смачніше – простий рецепт

Яблучні пироги – незмінна класика у світі рецептів, яку люблять більшість дорослих і дітей. Спробуйте приготувати яблучний пиріг за цим рецептом і ви будете приємно вражені результатом.

Склянка сиру та 5 хвилин. Найпростіший рецепт сирних булочок: начинка, золотиста скоринка, м’яка серединка!

Ці сирні булочки готуються настільки швидко, що можна подати гарячу випічку рідним навіть на сніданок. Виходять вони повітряними й дуже смачними. Тож домашні з дому голодними не підуть.

Раз на рік – нова наречена, і завжди брюнетка: ексчоловік Лорак Мурат у білому костюмі засвітився на весіллі

Колишній чоловік Ані Лорак не встиг опам'ятатись після завершення серйозних стосунків, як вже відгуляв весілля. Чоловік з усмішкою на вустах та в білому костюмі показався на світлинах.