Топ-5 найбільш знаменитих спортсменів України та їх досягнення: Ломаченко, Зінченко, Усик, Шевченко і Світоліна

Спортивний резерв України досить великий і впевнений - підготовлені спортсмени практично щорічно займають лідируючі позиції в престижних всесвітніх змаганнях. Сьогодні знайомимо вас з найвідомішими особистостями вітчизняного спорту.

Василь Ломаченко (Інстаграм – @lomachenkovasiliy)

У Василя чимало чемпіонських поясів. Серед них нагорода за версією WBO (2014 – 2016), у другій напівлегкій вазі, версія WBO (2016 – 2018) і WBA (Super). Ось уже два роки Ломаченко – лідер і приклад для наслідування всіх світових боксерів.

Василь Ломаченко

Двічі він ставав золотим медалістом на Олімпійських іграх, має титул переможця в Європі та світі. Якщо говорити про українських представників даного виду спорту, то у нього найбільше нагород і перемог.

Олександр Зінченко (Інстаграм – @ zinchenko_96)

Український футболіст з провінції біля Житомира, який потрапив в “Манчестер сіті”. Один з найвідоміших і успішних футболістів, був захисником, півзахисником.

Олександр Зінченко

Всесвітню славу йому приніс п’ятирічний контракт з “Манчестером “.

Олександр Усик (Інстаграм – @usykaa)

Усик – український боксер і абсолютний чемпіон світу.

Олександр Усик

33-річний Олександр прославився тим, що, за станом на 2020 рік, це єдиний володар чемпіонських поясів за всіма найбільш рейтинговим версіями серед професійних боксерів.

Андрій Шевченко (Інстаграм – @andriyshevchenko)

Всі любителі футболу з підліткового віку хотіли б бути схожими на цього футболіста. Шевченко – один з найуспішніших нападників країни. У 2004 році він став володарем престижної нагороди – “Золотий м’яч “.

Андрій Шевченко на церемонії вручення нагороди “Золотий м’яч”, 2004 рік

Двічі його визнавали найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів, ще стільки ж разів він ставав кращим на чемпіонаті Італії.

Еліна Світоліна (Інстаграм – @elisvitolina)

Тенісистка і “перша ракетка світу “. У шістнадцяти турнірах за версією WTA українка здобула безумовну перемогу. Також вона має звання екс-третьої ракетки світу в одиночному розряді.

Еліна Світоліна

Сумарно у всіх змаганнях, де Світоліна здобула перемогу, вона отримала майже 20 мільйонів доларів.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.