Такому навіть Клопотенко позаздрить: ароматне варення зі стиглих помідорів – традиційний сімейний рецепт

Помідори - це дар природи, який можна не тільки солити, маринувати, чи робити овочевий салат. З них можна приготувати незвичайне варення, яке стане пікантною особливістю вашого столу.

Варення з помідорів — це справжня кулінарна екзотика, яка здивує ваших гостей і подарує нові смаки у повсякденному раціоні . Якщо ви досі асоціюєте помідори лише з салатами або томатним соусом, час спробувати щось нове.

Солодке варення з помідорів, яке поєднує в собі нотки цитрусових, стане чудовим доповненням до ранкових тостів, млинців або навіть випічки. Цікаво, що в азіатських країнах це не рідкість, там помідори додають у фруктові салати, чи покривають цукровим сиропом.

Незвичайне варення зі звичайних помідорів
Незвичайне варення зі звичайних помідорів

Інгредієнти:

  • Помідори — 1 кг
  • Цукор — 500 г
  • Лимон — 1 шт.
  • Апельсин — 1 шт.
  • Ваніль — 1 пакетик (приблизно 1 г)

Приготування:

Оберіть стиглі та соковиті помідори для варення. Найкраще підійдуть м’ясисті сорти, які містять менше води. Щоб прибрати шкірку, зробіть на кожному помідорі хрестоподібний надріз, залийте їх окропом на кілька хвилин, а потім остудіть у холодній воді. Шкірка легко відійде, і ви отримаєте очищені помідори, готові до використання.

Лимон і апельсин ретельно вимийте. Обережно зніміть з них цедру, уникаючи білої частини, яка може бути гіркою. Потім витисніть сік з обох фруктів. Цедру натріть на дрібну терку, це додасть варенню аромат і приємний цитрусовий акцент, а сік підкреслить кислинку помідорів.

Як приготувати солодке варення з помідорів
Як приготувати солодке варення з помідорів

Наріжте очищені помідори або помідорі черрі на невеликі дольки та перекладіть у посудину з товстим дном. Додайте туди сік лимона і апельсина, а також натерту цедру. Засипте цукром і залиште відпочивати на 30 хвилин, щоб помідори пустили сік.

Поставте посудину на невеличкий вогонь і доведіть до легкого кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор розчинився повністю, але на дні не підгорів. Зменшіть вогонь і варіть помідори на невеликому вогні приблизно 45–55 хвилин, поки маса не стане густою. За 5 хвилин до закінчення варіння додайте пакетик ванілі.

Готове варення розлийте у стерилізовані банки. Закрийте кришками та залиште охолоджуватися. Варення чудово зберігається протягом зими в прохолодному місці.

Популярне

Схожі статті

Спробувала закуску в ресторані – тепер постійно готую вдома і на свята: грибний паштет з пікантними нотками

Осінь – це сезон грибів. З них можна приготувати безліч смачних страв, одна з яких – грибний паштет. Закуска легка в приготуванні, але смак вартий мільйонів компліментів.

Найпопулярніші телешоу 2000-их: як виглядають нині їхні ведучі Данилко, Горбачова, Кондратюк та інші

Молодь сьогодні вже й не пригадає цих назв. А на початку нульових "СВ-шоу", "Мелорама", "Караоке на Майдані" та інші телепередачі були дуже популярними. Як змінилися ведучі?

Смачно навіть без мʼяса: кухар зі шкільної ідальні розкрив секрет, як тушкувати капусту, щоб вона не гірчила

Тушкована капуста — це класична страва, яку можна знайти на столах багатьох українських родин. Ми розкриємо секрети приготування капусти, щоб вона не гірчила і не розвалювалася.