Домогосподарки з роками можуть втратити пам’ять: дослідження

Дослідження доводить, що оплачувана робота зберігає здоров'я мозку.

Якщо ви вирішили стати відчайдушною домогосподаркою, для вас невтішні новини.

Американські вчені провели дослідження, яке показало, що непрацюючі жінки у літньому віці ймовірно можуть втратити пам’ять. Тобто ті, які після створення сім’ї вирішили не повертатись на роботу. Повідомляє The Daily Mail.

Дослідники з Університету Каліфорнії спостерігали за великою кількістю американок і дійшли висновку: жінки, які працювали у середньому віці, на 50% менш схильні до втрати пам’яті у похилому віці, аніж ті, хто присвятив себе лише сім’ї.

Попри те, що домашні справи вимагають чимало фізичних і розумових зусиль, оплачувана робота краще піклується про здоров’я вашого мозку.

Дане дослідження може запобігти розвитку хвороби Альцгеймера, з якою жінки стикаються частіше, ніж чоловіки.

Популярне

Схожі статті

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.

Найпростіший варіант для всієї родини. За останній шматочок змагаються: ледачий пиріг із сиром на сковороді

Усі ми любимо випічку, без неї важко уявити гарний вечір. Але часом так ліньки розводити готування і тісто. Сьогодні ми підготували рецепт ледачого пирога з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді.

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.