Як забезпечити якісний сон своїм дітям

Хороший нічний сон дозволяє дитині вчитися, запам'ятовувати, отримувати задоволення і розвиватися протягом дня. Нижче добірка рекомендацій, як зробити сон дитини комфортніше.

Кілька простих принципів дозволяють дітям швидко заснути і досить відпочити: регулярність режиму сну, спокійна обстановка, ритуалізація і наявність батьків перед сном, достатня тривалість. Слідуючи цим основним правилам, ваша дитина не буде сприймати час відходу до сну як покарання або тривогу, а вранці буде відпочивати.

Комфортна і прохолодна кімната

І дорослі, і діти, як правило, краще за все сплять в темряві і в комфортній прохолодній обстановці. Щільні штори допоможуть зберегти темряву в кімнаті ввечері або рано вранці. Якщо ваша дитина користується нічником, переконайтеся, що лампа горить слабо, і подумайте про те, щоб вимкнути його, якщо у дитини проблеми зі сном.

Графік прийому їжі

Регулярне збалансоване харчування допомагає нашому тілу розвивати біологічні ритми. Наприклад, якщо ви снідаєте в один і той же час кожен день, ваше тіло прокидається, щоб поїсти. Сімейна вечеря ввечері буде сигналом організму про наближення сну. Не давайте дітям продукти і напої, що викликають збудження, наприклад шоколад і газовані напої.

Самостійний сон

Заохочуйте дитину засинати самостійно. Це не означає, що ви не можете бути поряд перед сном, але ваша дитина повинна переходити від неспання до сонливості і спати без того, щоб ви гладили, розгойдували або співали пісню, або навіть лежали поруч з ним. Таким чином, якщо він прокидається вночі до стану легкого сну, йому не знадобиться цей заспокійливий ритуал, щоб повернутися в глибокий сон

Рутина весь тиждень

Регулярний розпорядок допомагає сигналізувати організму про те, що пора випустити мелатонін, гормон, відповідальний за засинання. Регулярний час відходу до сну і неспання, навіть у вихідні, а також спокійні заняття, такі як купання або читання казки, можуть допомогти дитині підготуватися до сну. Слід уникати вправ, екранів і стимулюючих розмов, які можуть змусити дитину замислитися, коли він намагається заснути.

Апное уві сні

Якщо ваша дитина хропе і спить всю ніч, але не виглядає відпочилою вранці, зверніться до лікаря. У неї може бути синдром обструктивного апное уві сні, через який він не може нормально дихати вночі і не висипається.

комфортний сон
Комфортний сон

Популярне

Схожі статті

Найпростіший варіант для всієї родини. За останній шматочок змагаються: ледачий пиріг із сиром на сковороді

Усі ми любимо випічку, без неї важко уявити гарний вечір. Але часом так ліньки розводити готування і тісто. Сьогодні ми підготували рецепт ледачого пирога з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді.

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.

Народила свою копію: Анастасія Приходько показала старшу доньку, яку неможливо від неї відрізнити

Анастасія Приходько, відома українська співачка, має трьох дітей. Найстарша донька артистки виглядає її копією. Нещодавно зіркова мама показала нову світлину дівчини.