Як зміцнити нігті: прості, але еффектінви поради

Ваші нігті ламкі, м'які, ребристі або тріскаються? Ми зібрали для вас поради, як зміцнити нігті і доглядати за ними.

Що їсти, щоб зміцнити нігті?

Якщо у вас м’які нігті, це може бути пов’язано з неправильним харчуванням… Ось короткий виклад основних поживних мікроелементів, які потрібно включити в свій раціон для зміцнення нігтів:

  • Залізо: дефіцит заліза може стати причиною м’якості нігтів. Ви знайдете залізо в червоному м’ясі і м’ясних субпродуктах, бобових, молюсках, брокколі і шоколаді.
  • Кальцій: дефіцит кальцію може привести до м’яких і ламких нігтів. Ви знайдете кальцій в молочних продуктах, яєчних жовтках, мигдалі і навіть в креветках.
  • Вітаміни, особливо групи B. Ви знайдете його в горіхах, зелених овочах, пивних дріжджах, яєчних жовтках або навіть в печінці.
  • Сірка: вона міститься в капусті, ріпі, морепродуктах, яйцях, огірках і навіть цибулі.
  • Ви також можете приймати харчові добавки як ліки. Найбільш ефективними для зміцнення нігтів будуть пивні дріжджі, які зміцнюють нігті і сприяють їх відростання, а також маточне молочко, багате вітаміном B.

Натуральні способи зміцнення нігтів

Арганова олія

Щоб зволожити ослаблені нігті, раз в тиждень занурте пальці в ванну з молоком і аргановою олією в рівних дозах на десять хвилин.

Зверніть увагу, що оливкова, рицинова олія або олія солодкого мигдалю також дуже ефективні.

Сіль

Сіль також допомагає зміцнити ламкі нігті завдяки вмісту йоду.

Спосіб застосування: змішайте столову ложку солі з половиною літри теплої води і занурте пальці в цю рідину на 10 хвилин.

Лимон

Лимон відомий своїми відновлюючими властивостями. Щоб зміцнити нігті, змішайте в мисці сік одного лимона зі столовою ложкою харчової соди.

Нагрійте і дайте нігтям увібратися на кілька хвилин, перш ніж змити. Для живлення нігтя також можна змішати дві столові ложки лимонного соку з двома столовими ложками оливкової олії. Наносите масажними рухами на нігті і кутикулу два рази в тиждень. Ця процедура ідеально підходить для нерівних і ламких нігтів.

Кілька порад щодо збереження здоров’я нігтів:

  • Завжди захищайте руки в рукавичках (робота по дому, садівництво).
  • Не приймайте занадто гарячу ванну, занадто довгу.
  • Не відкривайте кришки нігтями.
  • Не гризіть нігті.
  • Не використовуйте металевий напилок.
  • Дайте нігтям дихати між двома манікюр.
  • Систематично наносіть прозору зміцнюючу основу перед нанесенням лаку.
Зміцнюємо нігті вдома
Зміцнюємо нігті вдома

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.