У віці 98 років помер легенда світової моди П’єр Карден – про смерть повідомило агентство France-Presse

Світова мода зазнала ще одну непоправну втрату - слідом за Карлом Лагерфельдом і Івом Сен-Лораном з життя пішов легендарний кутюр'є П'єр Карден.

Про сумну подію повідомили рідні кутюр’є. Смерть настала вдень 29 грудня 2020 року в Американському госпіталі в передмісті Парижа. Про причини смерті не повідомляється, але останнім часом він скаржився на тиск в грудях і біль в спині – це ознаки інфаркту.

П'єр Карден
П’єр Карден

коротка довідка

П’єр Карден народився 2 липня 1922 року в невеликому містечку Сан-Бьяджо-ді-Каллальта, в Італії. В юності, ще в шкільні роки, влаштувала помічником у місцевого кравця. Навчившись шити і паралельно малювати, молодий хлопець влаштувався в театр художником і костюмером.

У віці 23 року переїхав до Франції, в місто Віші, де працював в магазині чоловічого одягу, а в 23 роки перебрався в Париж. Через 2 роки талановитого хлопця запросили на посаду головного модельєра модного будинку “Крістіан Діор”, де він пропрацював 3 роки і вирішив розвивати власний бізнес.

Карден придумав костюми уні-секс і в 1950 році відкрив свій модний будинок. У 1957 році створив першу повноцінну колекцію жіночого одягу, показ якої став сенсацією.

Футуристична колекція Кардена
Футуристична колекція Кардена

Він перший також зробив колекцію прет-а-порте, за що його виключили з Синдикату Високої моди.

На рахунку Кардена більше 500 патентів, костюми для “Бітлз”, скафандри для НАСА. З 1975 року також став випускати меблі.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.