Так любив Тарас Шевченко: покроковий рецепт гречаних вареників із кислим сиром від Євгена Клопотенка

Кулінарія – це не лише про смак та естетику, але й про культуру та зв'язок із минулим. Євген Клопотенко поділився простим рецептом гречаних вареників, які любив Тарас Шевченко

Вареники – одна з найпопулярніших страв української кухні. Процес приготування, варіння та смакування вареників у комбінації створюють ідеальний сімейний вечір. Ще краще, коли готуєш те, що в минулому полюбляли їсти найвідоміші історичні постаті. Як стверджують різні джерела, Тарас Григорович Шевченко обожнював гречані вареники з сиром. Пропонуємо приготувати такі за унікальним рецептом відомого українського кулінара й ресторатора Євгена Клопотенка.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 200 грамів звичайного борошна;
  • 200 грамів гречаного борошна;
  • 300 мілілітрів молока;
  • Одне яйце;
  • Один жовток;
  • 2 столові ложки олії;

Для начинки:

  • 300 грамів сиру 9% жирності;
  • 200 грамів вишні;
  • 100 грамів цукру;
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю.

Спосіб приготування:

Одразу потрібно розморозити вишні, якщо для приготування ви використовуєте не свіжі, а заморожені ягоди. Не забудьте покласти їх у сотейник, аби з вишень стікала зайва рідина. Тим часом почніть робити тісто. Для цього змішайте два види борошна, столову ложку цукру та трішки солі. Додайте у суміш молоко, олію та жовток. Добре перемішайте та замісіть тісто необхідної консистенції. Зауважте, що воно не повинно липнути до рук. Загорніть його у плівку та покладіть у холодильник на пів години.

Замісіть тісто для вареників
Замісіть тісто для вареників

Поки тісто “відпочиває”, зробіть начинку. Для цього подрібніть вишні без кісточки та перемішайте їх з необхідною кількістю сиру. Додайте туди цукор і крохмаль. Через пів години дістаньте тісто з холодильника й почніть формувати вареники. Розкачайте тісто, попередньо притрусивши робочу поверхню борошном. На помірно тонкому шарі тіста виріжте кружальця, на кожне з яких додайте по чайній ложці начинки. Заліпіть вареники.

Сформуйте гречані вареники з сиром
Сформуйте гречані вареники з сиром

Поставте воду в каструлі закипати. Злегка її посоліть і дочекайтесь, поки вода закипить. Закиньте всі вареники та варіть їх 2-3 хвилини після того, як вони всі спливуть.

Зваріть улюблені вареники Тараса Шевченка
Зваріть улюблені вареники Тараса Шевченка

Подавайте з гречаним медом, сметаною або простим вершковим маслом. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.