Улюблений рецепт котлет у духовці: всього один нюанс у фарші робить їх ніжніше і соковитіше за звичайні

Котлети без перебільшення можна назвати одним із найпопулярніших доповнень до страв. Як приготувати їх соковитими та смачними? Простий секрет від знавців

В одних такі котлети асоціюються зі шкільним минулим, в інших – з гостюванням у бабусі. Хай там як, але м’ясні кульки, запечені в духовці, завжди й у всіх виходили дуже смачними та соковитими. Багато господинь і господарів роками намагаються розсекретити, як кухарям вдається зробити котлети такими феноменально соковитими.

Особливих хитрощів тут немає, адже все геніальне – просто. Цю фразу точно чув кожен із нас. Річ у тім, що весь смак та соковитість котлет полягають у правильно підібраній пропорції фаршу. Цибуля додає соковитості, зайвий хліб – її забирає. Слід просто витримати баланс та вийдуть чудові м’ясні закуски. Отже, берімось до приготування!

Інгредієнти:

  • 800 грамів курячого філе;
  • 400 грамів цибулі звичайної;
  • 2 столові ложки соєвого соусу;
  • 300 грамів хліба;
  • 1 столова ложка вершків;
  • Панірувальні сухарі;
  • 150 грамів масла.

Спосіб приготування:

Наріжте куряче філе на середні кубики та додайте до м’яса соєвий соус. Накрийте посуд, в якому замаринували курку та залиште настоюватись на пів години. Тим часом масло наріжте на дрібні кубики та покладіть у морозилку, м’якуш хліба залийте вершками. Цибулю наріжте дрібно та обдайте на гарячій пательні з вершковим маслом. Довго смажити цибулю не треба, вона не має навіть змінити колір.

Обсмажте цибулю на пательні
Обсмажте цибулю на пательні

Подрібніть м’ясо ножем або ж пропустіть через блендер – фарш має вийти дуже дрібним. У фарш додайте вже холодну цибулю та невіджатий від вершків хліб. Вимісіть отриману м’ясну суміш до однорідності, декілька разів із силою вдарте об робочу поверхню. Покладіть у фарш заморожене масло та дуже швидко перемішайте. Покладіть отриманий фарш у холодильник на пів години.

Зробіть фарш на котлети
Зробіть фарш на котлети

Зліпіть з фаршу котлети, дуже швидко обваляйте їх у паніруванні та викладіть на деко, застелене фольгою та змащене олією. Перед випіканням котлети поставте у холодильник на 10 хвилин.  Готувати котлети треба поетапно – спершу швидко обсмажте їх до рум’яності на пательні, а потім помістіть у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку 40 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Тоня Матвієнко розповіла, де зараз її тато, якого мама покинула після 50 років шлюбу: “Жодної користі”

Усіх неабияк здивувала новина, коли Ніна Матвієнко розлучилася з чоловіком після золотого весілля. Нині Тоня Матвієнко розповіла, де нині перебуває її татусь.

Коли хочеться смачно їсти та худнути: тренер порадив приготувати салат “Мітла” з буряком та свіжою капустою

Салат "Мітла" – це не тільки смачна страва, а й спосіб підтримувати здоровʼя органів травлення. Інгредієнти містять багато корисних речовин, що дозволяють піклуватися про здоровʼя просто та смачно.

Як виглядають всі жінки Олександра Пономарьова і чи може Марія Яремчук бути вагітною від нього (ФОТО)

Олександр Пономарьов відомий усім нам як талановитий та іменитий співак. Його яскраві концерти збирають повні зали, а пісні - мільйони прослуховувань. Але що ж відбувається в особистому житті зірки?