facebook

Краще ніж шашлик! М’які та соковиті домашні реберця барбекю в духовці. Ніхто не встоїть перед такою смакотою

Літо, пора пікніків та шашликів. Кому останні вже приїлись, і хочеться чогось цікавенького – пропоную приготувати свинні реберця в соусі барбекю. Для цього вам необов'язково розпалювати вогнище – ребра приготуємо у звичайній духовці.

Що може бути смачніше та ситніше, ніж шматок соковитого м’яса? Впевнена, що наші пікантні ребра під соусом барбекю прикрасять любий святковий стіл.

Інгредієнти:

Свинні ребра – 1,5 кг.

Яблуко – 1 шт.

Томатний кетчуп – 150 г.

Соєвий соус – 80 мл.

Цукор тростинний – 50 г.

Оцет яблучний – 2 ст. л.

Паприка копчена – 2 ч. л.

Часник сушений – 1,5 ч. л.

Пластівці перцю чілі – 0,25 ч. л.

Суміш трав (паприка, орегано, цибуля, базилік) – 1,5 ч. л.

Кмин (зіра) – 2 ч. л.

Коріандр – 1 ч. л.

Сіль та перець – за смаком

Ребра помити та висушити паперовим рушником, посолити (надто багато солі не додаємо, так як у нас ще буде маринад на основі соєвого соусу), поперчити та відставити в сторону.

Ребра солимо та перчимо
Ребра солимо та перчимо

Далі готуємо основний маринад. Очищуємо яблуко і натираємо на мілкій терці. Додаємо до пюре яблучний оцет, тростинний цукор (якщо у вас його немає – візьміть звичайний, білий, проте пам’ятайте, що білий трохи солодший, тому беріть поменше). Додаємо кетчуп, соєвий соус та всі наші спеції.

Маринад для свинних ребер
Маринад для свинних ребер

Все ретельно перемішуємо та більшу частину його виливаємо на ребра. Гарно втираємо маринад в ребра, закриваємо їх харчовою плівкою та відправляємо в холодильник мінімум на 3 години (а краще – на всю ніч). Решту маринаду теж можна накрити на покласти в холодильник.

Дістаньте ребра з холодильника приблизно за 1 годину до запікання (щоб вони були кімнатної температури). Так вони краще та швидше приготуються. Викладаємо наші мариновані ребра на противень з фольгою (можна навіть два шари) та закриваємо фольгою матовою стороною вверх. Запікаємо в духовці 2 години при температурі 190-200 градусів.

Через дві години дістаємо ребра та перекладаємо їх на решітку. Саму решітку кладемо на противень. В кого немає решітки – можна просто злити сік з ребер і покласти їх знову на той же противень. Головне – щоб ребра не лежали у своєму соку.

Свинні ребра на решітці перед змащуванням маринадом
Свинні ребра на решітці перед змащуванням маринадом

Дістаємо маринад, що залишився, і добре промащуємо ним ребра. Відправити ребра в духовку на 5-7 хвилин, збільшивши температуру в духовці до 220 градусів. Вийняти з духовки, обережно перевернути ребра та промастити маринадом з другої сторони, і знову пекти 5-7 хв.

М’ясо вийшло дуже ніжне, ароматне та соковите. До нього навіть соусу не потрібно, так як тане в роті! Смачного!

Готові свинні ребра
Готові свинні ребра

Популярне

Схожі статті

Чому Даша Астафʼєва неодружена і не має дітей: найкрасивіша жінка України чесно розповіла про особисте життя

Даша Астафʼєва цього року відсвяткувала своє 39-річчя, проте актриса та модель досі офіційно неодружена, та не має дітей. Чому доля знаменитості та найкрасивішої жінки країни склалася саме так?

Мірошниченки зворушливо привітали названу доньку з 9-річчям і розсекретили, що подарували: “Терпляче чекала”

9-річна Ангеліна вперше відсвяткувала день народження в колі родини, а не в дитячому будинку. Тімур та Інна Мірошниченки влаштували справжнє свято для дівчинки.

“Сором”: Настя Каменських викликала неоднозначну реакцію відвертістю. Відкрила огляд на усе і навіть більше

Відома співачка Настя Каменських нещодавно ошелешила публіку новою світлиною в соціальних мережах. Проте користувачі зовсім не захоплювалися красою артистки, а скоріш – навпаки.

“Вона сказала “Так”: Melovin неочікувано зробив пропозицію дівчині – обличчя щасливиці приховав за кадром

Ще зовсім недавно Melovin скаржився на нещасливе кохання, раніше робив пропозицію заміжній жінці. А тепер похвалився обручкою, яку подарував невідомій красуні.

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.