facebook

Знайшла давно загублений рецепт, за яким готувала бабуся: яблучні вертути на сковорідці обожнює вся родина

За цим рецептом вертути з яблуками готували, мабуть, ще бабусі наших бабусь. Продукти найпростіші, а готується все швидко на одній сковорідці.

Звичайно, можна випікати й у духовці, якщо вам це буде зручніше. У будь-якому випадку тісто вийде крихким, трошки карамелізованим з великою кількістю начинки. На смак та за текстурою вертути нагадують штрудель, але готуються вони значно простіше.

З цієї кількості продуктів у вас повинно вийти 2 вертути.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Води 135 мл
  • Рослинної рафінованої олії 125 мл
  • Сіль дрібна 1/2 чайної ложки
  • Борошно 380 г + приблизно 50 г для посипання поверхні столу та вимішування тіста
  • Рослинна олія для смаження
    Для начинки:
  • Яблука неочищені 2,5 кг
  • Цукор 4 столові ложки
  • Лимонний сік з 1/2 лимона
  • Кориця 1 чайна ложка

    Приготування

Вертути з яблуками
Яблучні вертути
  1. Для приготування тіста спочатку потрібно змішати воду та рослинну олію, а потім додати сіль. Борошно просійте через сито та починайте поступово додавати його у рідину, замішуючи тісто. В результаті воно повинно вийти досить щільним, але гладеньким та еластичним.
  2. Далі підготуйте яблука. Для цього почистьте кожне яблуко від шкіри та видаліть серцевину з насінням, а потім за допомогою спеціальної терки натріть яблука на тоненькі слайси. Щоб яблука не потемніли збризніть їх лимонним соком.
  3. Тепер повернемось до тіста. Розділіть тісто на 2 рівні частини. За допомогою скалки розкачайте кожну дуже тоненько, не товще 1 мм. Одну частину яблук розкладіть рівномірно по всій площі 1 частини тіста та посипте цукром та корицею. Далі потрібно спочатку скрутити тісто з начинкою у щільний рулет, а потім згорнути його у равлика. Те саме зробіть й другою частиною тіста та яблук. Надайте равликам руками більш пласку форму та випікайте на сковорідці з олією по 10 хвилин з кожного боку під кришкою.

Популярне

Схожі статті

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?