Приготувала раз на пробу і закохалася в цей смак. Тепер м’ясо запікаю з сирим рисом у духовці. Рецепт вечері

Цей рецепт геніальний, адже м'ясо та гарнір до нього готуються одночасно. Це не лише швидко, а й дуже смачно. Курка виходить соковитою та ніжною, а рис розсипчастий і дуже смачний.

Курка з рисом у духовці – відмінний варіант для вечері, чи обіду. Готується страва дуже швидко і просто. Все змішав, поставив у духовку і готово. При цьому рис виходить розсипчастим, має яскравий, приємний смак. А ось курочка виходить соковитою та ніжною.

Необхідні інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт;
  • морква – 2 шт;
  • олія – 4 ст.л;
  • рис пропарений – 350 г;
  • курячі голені – 8-10 шт;
  • вода – 700 мл;
  • часник – 3 зубчика;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Цибулю та моркву очищаємо. Цибулю ріжемо дрібним кубиком, а моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо на рослинній олії цибулю до легкої золотистості і додаємо до неї моркву і готуємо до напівготовності моркви. Засмажку солимо, перчимо і перемішуємо.

Курячі голені солимо, перчимо і додаємо приправу до плову, або інші спеції за смаком. Можна м’ясо замаринувати завчасно, тоді воно буде ще смачнішим, але це не обов’язково.

2 склянки рису потрібно промити.

У глибоку форму для запікання викладаємо всю засмажку і розприділяємо по дну форми. Далі викладаємо на засмажку рис.

Рецепт запеченого м'яса в духовці з сирим рисом
Рецепт запеченого м’яса в духовці з сирим рисом

На 2 склянки рису треба брати 4 склянки води. Воду нагріваємо до кипіння, додаємо сіль та перець до води. Окропом заливаємо рис і зверху викладаємо курячі голені.

Рецепт запеченого м'яса в духовці з сирим рисом
Рецепт запеченого м’яса в духовці з сирим рисом

3 зубчика часник цілими вкидаємо до рису.

Закриваємо форму фольгою і ставимо у розігріту духовку готуватися при температурі 180 градусів на годину. За 10 хвилин до готовності фольгу знімаємо.

Лінивий плов з куркою готовий. Страва виходить дуже смачною і дійсно схожа на плов, але менш жирна. Також цю страву можна зробити й зовсім дієтичною. Тоді замість засмажки у рис додаємо сирі цибулю та моркву.

Подавайте курочку з рисом разом з овочевими салатами та іншими легкими закусками.

Вечеря готова! Смачного!

Популярне

Схожі статті

Тамбовський самотній вовк: автор “Кварталу 95” Валерій Жидков показав, як виглядає його нинішня дружина

Валерій Жидков відомий усім під прізвиськом Тамбовський вовк. Його виступи не займають багато часу, але запам'ятовуються і викликають вибух оплесків. Але як же йдуть справи в його особистому житті?

Така капуста смачніша за м’ясо – свекруха навчила готувати просто і бюджетно: кращий рецепт для всієї родини

Приготувати відбивні до родинного столу ви можете без м'яса. Звучить доволі дивно, втім вам точно сподобається такий варіант перекусу або повноцінної вечері.

Колишні Перші леді України: кого вважають найкрасивішою серед них та як виглядають у звичайному житті

За більш як 30 років Незалежності в Україні змінилось 6 президентів. Як виглядають їхні дружини та чим вони займались протягом президентських термінів своїх чоловіків?