Вмочаю рибку у кляр із майонезом – і в олію: чоловік із дітьми вихоплюють наввипередки прямо зі сковорідки

Підсмаживши рибку з майонезом у клярі, можна подати її хоч на романтичну вечерю, хоч на сімейний обід, хоч під час переглядів спортивних матчів чи серіалу. Готується дуже просто.

Вам знадобиться:

  • 400 г філе риби;
  • 250 мл олії;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • сіль.

Для кляру:

  • 100 г майонезу;
  • 80 г борошна;
  • 2 яйця;
  • сіль.
Риба в клярі з майонезу, яєць та борошна, підсмажена у фритюрі

Риба для цього рецепту підійде будь-яка – біла або червона, свіжа або заморожена. Якщо берете з морозилки, то розморозьте. Для кляру розбийте в мисочку яйця, додайте майонез та сіль. Збийте вінчиком, щоб маса стала однорідною. Бажано робити майонез власноруч. Та якщо немає на це часу, скористайтеся магазинним варіантом. У продажу є спеціальні види для риби.

Риба в клярі з майонезу, яєць та борошна, підсмажена у фритюрі

Додайте борошно і ще раз ретельно перемішайте. Тісто має бути густим. Залиште на кілька хвилин, щоб із борошна виділилася клейковина. Якщо здається, що кляр рідкуватий, всипте ще трішки борошна.

Риба в клярі з майонезу, яєць та борошна, підсмажена у фритюрі

Рибу вимийте, просушіть, наріжте на брусочки. Посоліть та поперчіть. Можете взяти готове філе або розробіть цілу тушку. Обмокніть кожен шматочок у кляр. Викладіть на пательню, на якій шкварчить олія в один шар.

Риба в клярі з майонезу, яєць та борошна, підсмажена у фритюрі

Олії наливайте стільки, щоб риба була покрита хоча б наполовину. Смажте 3-4 хвилини до появи золотавої скоринки. Переверніть на інший бік і підсмажте до такої ж кондиції.

Знімаючи зі сковорідки, викладайте шматочки риби на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Подавати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді, додавши гарнір та соус. Добре смакує рибка в клярі з картоплею фрі.

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.