Дуже легкий і смачний рецепт капусти по-грузинськи. Моє ходове соління: квашена капуста з буряком “Пелюстка”

Квашена капуста за цим рецептом виходить дуже смачно, хрумкою і злегка гостренькою. Заготувати її можна ще восени і всю зиму зберігати в холодному місці.

Капуста – дуже смачний і корисний овоч, який готують різноманітними способами. Її тушкують, роблять з неї оладки і начинки для вареників і пиріжків. Та для багатьох українців найулюбленішою стравою з капусти є саме квашена капуста. Зазвичай її заготовляють восени, коли збирають урожай. Така капуста може зберігатися в холодильнику, або в погребі всю зиму. Варто відзначити, що квашена капуста не лише смачна, а й корисна і нормалізує роботу ЖКТ. Пропонуємо до вашої уваги небанальний рецепт квашеної капусти з буряком по-грузинськи. Така капуста виходить хрумкою, соковитою і має приємну гостринку і апетитний вигляд.

Необхідні інгредієнти:

  • капуста – 2,5 кг;
  • буряк – 500 г;
  • цукор – 1 ст.л;
  • сіль – 3 ст.л;
  • лавровий лист – 3 шт;
  • духмяний перець горошком – 5 шт;
  • чорний перець горошком – 10 шт;
  • перець-чилі – 1 стручок;
  • вода – 1 л.

Спосіб приготування:

Білокачанну капусту нарізаємо крупними шматочками, як на фото.

Дуже легкий і смачний рецепт капусти по-грузинськи
Дуже легкий і смачний рецепт капусти по-грузинськи

Буряк очищаємо і нарізаємо дольками. У велику каструлю шарами перекладаємо капусту і буряк. Перець чилі разом з зернятками нарізаємо кружальцями і перекладаємо до овочів в каструлю. Туди ж додаємо лавровий лист, чорний і духмяний перець.

В літрі води розводимо цукор і сіль і цим розсолом заливаємо капусту. Накриваємо капусту тарілкою і ставимо під прес. Залишаємо капусту при кімнатній температурі на 5 днів кваситися. Раз на день перемішуємо.

Дуже легкий і смачний рецепт капусти по-грузинськи
Дуже легкий і смачний рецепт капусти по-грузинськи

Через 5 днів розкладаємо капусту по банках і зберігаємо в холодному місці.

Капуста вже готова до споживання, та в холодильнику вона може зберігатися цілу зиму. Квашена капуста за цим рецептом виходить дуже смачною, в міру солена, злегка солодкувата і гостренька.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.