Беру фарш, стакан рису і стакан сухарів: забутий рецепт з 50-х років із радянської їдальні – смак дитинства

Ця страва цікава тим, що котлети і гарнір в ній готуються одночасно на одній пательні. В результаті виходить смачна, соковита страва з багатим смаком, яка ще й швидко готується.

Багато людей ностальгують за дитинством і пригадують, яким смачним все здавалося у ті часи. Котлети, підливка та гарнір, як у радянських їдальнях – такий смак вже ніде не знайдеш. Пропонуємо до вашої уваги рецепт, який перенесе вас спогадами в дитинство. Саме так колись готували котлети з гарніром із рису у їдальнях.

Необхідні інгредієнти:

  • фарш – 500 г;
  • панірувальні сухарі – 2 склянки;
  • вода – 1 склянка;
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 3 зуб.;
  • яйце – 1 шт;
  • рис – 1 склянка;
  • окріп – 600 мл;
  • вершкове масло – 20 г;
  • олія для смаження;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

1 склянку панірувальних сухарів заливаємо склянкою води і ретельно перемішуємо. Залишаємо цю суміш на 5 хвилин. В цей час збиваємо до стану пюре цибулю та часник, або натираємо їх на тертку. Фарш перекладаємо у глибоку миску. Можна використовувати будь-який фарш: курячий, свинячий, або суміш. До фаршу додаємо пюре з цибулі та часнику, а також набухші у воді сухарі. Туди ж додаємо 1 яйце, сіль, перець і ретельно вимішуємо фарш. Формуємо котлети круглої, або продовгуватої форми. Для того, щоб котлети добре ліпилися, змочуйте руки у холодній воді.

Обвалюємо котлети у панірувальних сухарях і обсмажуємо на рослинній олії з двох сторін до золотистості. Кришкою сковорідку накривати не треба, смажимо на середньому вогні.

Рецепт соковитих котлет з гарніром із рису як в радянській їдальні
Рецепт соковитих котлет з гарніром із рису як в радянській їдальні

Рис (краще взяти пропарений) добре промиваємо. Викладаємо промитий рис на суху пательню і смажимо його на сухій сковороді 3 хвилини. Заливаємо рис крутим окропом і тушкуємо на повільному вогні 5 хвилин під закритою кришкою. Далі на рис викладаємо шматочки вершкового масла і зверху викладаємо обсмажені котлети.

Рецепт соковитих котлет з гарніром із рису як в радянській їдальні
Рецепт соковитих котлет з гарніром із рису як в радянській їдальні

Накриваємо пательню кришкою і тушкуємо рис з котлетами на повільному вогні 10 хвилин.

Смачні пропарені котлети і гарнір з рису готові, смачного!

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.