Цей рецепт побив усі рекорди за швидкістю приготування: давно не смажу хек і минтай, роблю рибу як раки

Сьогодні ми поділимося корисним, смачним та простим рецептом, завдяки якому будь-яка риба вийде ароматною та соковитою. Скоріш записуйте рецепт!

Пропонуємо швидкий рецепт корисної страви з риби та овочів, яка смаком та ароматом нагадає варених раків. Приготування дуже просте, не вимагає особливих кулінарних вмінь та дорогих продуктів.

Інгредієнти

  • Минтай або хек (підходить будь-яка) – 800 г
  • Цибуля ріпчаста (середня) – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершкове масло – невеликий шматочок
  • Стебла кропу – пучок
  • Лавровий листочок – 1 шт.
  • Сіль – до смаку
  • Перець чорний мелений – до смаку
  • Спеції – до смаку
Не смажу хек і минтай, роблю рибу як раки
Не смажу хек і минтай, роблю рибу як раки

Покроковий рецепт

  1. Підготувати необхідні продукти.
  2. Спершу потрібно почистити рибу, видалити плавники та чорну плівку всередині. Добре промити під проточною водою та просушити паперовими рушниками. Рибу можна використовувати будь-яку, добре підходить минтай та хек.
  3. Нарізати рибу на середні шматочки довжиною приблизно 3-4 см. Перекласти в миску, додати сіль, перець чорний мелений та залишити, тим часом підготувати овочі.
  4. Нарізати дві невеликі цибульки півкільцями.
  5. Моркву нарізати середніми брусочками, але можна й довільними.
  6. Нарізати стебла молодого кропу.
  7. Розігріти сковороду зі шматочком вершкового масла, викласти половину цибулі та моркви. На овочі покласти шматочки риби, а зверху викласти залишену половину овочів. Поверх посипати нарізаним кропом, чорним меленим перцем, спеціями до смаку та додати один лавровий лист.
  8. Накрити сковороду кришкою та тушкувати на помірному вогні протягом 20-25 хвилин до повної готовності риби й м’якості моркви.
  9. Готова риба виходить дуже смачною та соковитою, а завдяки тушкованим овочам і стеблам кропу смак страви дуже схожий на варених раків. Готуйте з любов’ю та діліться цим рецептом із близькими. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.

Осадча, Кароль, Падалко похизувались у вишиванках: хтось у нових найдорожчих, а комусь й торішня серцю мила

Щороку вишиванка стає дедалі популярнішим елементом гардероба українців, особливо під час святкувань Дня вишиванки. Цього року українські зірки, як завжди, вразили своїм вбранням.