Тільки так тепер сало і солю. Усі думають, що це копчене чи покупний бекон: сало в банці. Його завжди мало

Сало за цим рецептом виходить м'яким, не дуже солоним і помірно пряним. Витримавши головний продукт у банці в часниковому розсолі 5 днів, отримаєте перекус на будь-який випадок життя.

Вам знадобиться:

  • 500 г свіжого сала;
  • 400 мл води;
  • 35 г солі;
  • 25 мл оцту;
  • 1 ч.лож. суміші перців;
  • 5 горошків чорного перцю;
  • 3 лаврових листи;
  • 4 зубці часнику;
  • 1 ч.лож. хмелі-сунелі;
  • 1 дрібка сухої гірчиці.
Сало в банці з часниковим маринадом

Для приготування сала в банці підійде будь-який продукт. Аби тільки був свіжим та якісним – білого чи світло-рожевого кольору, з нейтральним запахом та м’якою шкуринкою без щетини.

Зубці часнику обчистьте, промийте, наріжте впоперек на тонкі слайси. Саме у такому вигляді овоч передасть аромат салу найкраще.

Сало в банці з часниковим маринадом

Приготуйте маринад. Закип’ятіть воду у каструльці. Потім вогонь прикрутіть до середнього. Всипте сіль, спеції та ретельно перемішайте. Сіль має розчинитися повністю. Зніміть з плити. Влийте оцет. Додайте нарізаний часник. Залиште, щоб маринад повністю прохолонув.

Тим часом підготуйте сало. Шматочок ретельно промийте, обітріть паперовим рушником. Гострим ножем з широким лезом обчистьте сало зусібіч від верхнього шару. Розріжте на 5 частин, щоб зручніше було класти до банки.

Сало в банці з часниковим маринадом

Слоїка вистачить на 1,5 л. Можете взяти й 2-літровий або розкласти шматочки по півлітрових баночках. Банку вимийте, простерилізуйте. Залийте в середину окріп дуже тоненьким потічком, не торкаючись стінок. Вода має зайняти чверть об’єму склотари. Накрийте кришкою та залиште на 10 хвилин. Воду злийте, а банка позбудеться мікробів.

Сало в банці з часниковим маринадом

Складіть до слоїка шматочки сала, залишаючи проміжки між ними. Утрамбовувати не потрібно. Залийте холодним маринадом. Закрийте щільно кришкою. Поставте до холодильника на 5 діб.

За 2,5 дні дістаньте банку й перемішайте вміст. Потім знову закрийте й поверніть на холод. Коли сало замаринується, злийте розсіл. Дістаньте шматочки сала, просушіть і можете знімати пробу. Все, що не з’їсте, заморозьте й діставайте в міру потреби.

Популярне

Схожі статті

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.