facebook

Страва української національної кухні: гречаники з м’ясом під сметанним соусом. Рецепт, який став фаворитом

Запашні гречаники з м'ясом можна подавати під сметанним соусом, що зробить страву набагато смачнішою. Цей рецепт чудово доповнить ваш кулінарний блокнот!

Гречаники – це дуже смачна страва, якою можна нагодувати всю сім’ю. Сьогодні ми розповімо, як приготувати справжні українські гречаники під сметанним соусом, які стануть улюбленою стравою у вашій родині. Про покроковий рецепт – читайте нижче.

Інгредієнти

  • Яловичий фарш – 500 г
  • Свинячий фарш – 500 г
  • Гречана крупа – 150 г
  • Цибуля ріпчаста – 200 г
  • Морква – 100 г
  • Сметана – 300 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки
  • Чорний перець мелений – 1 ч. ложка
  • Червона мелена паприка – 1/2 ч. ложки
  • Коріандр мелений – 1 ч. ложка
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. ложка
  • Сіль – до смаку
  • Вода – 600 мл
Гречаники з м'ясом під сметанним соусом
Гречаники з м’ясом під сметанним соусом

Приготування

У каструлю влити воду і додати гречану крупу, потім посолити й довести до кипіння. Варити під кришкою на малому вогні протягом 20 хвилин. Відварену гречку залишити повністю вистигати.

В окремій мисці поєднати м’ясний фарш, яйце, мелений коріандр, чорний мелений перець, солодкий мелений перець, сіль та спеції до смаку. Поєднати всі компоненти руками. Додати гречку в миску до м’ясного фаршу і добре перемішати. Відправити фарш у холодильник на 15 хвилин.

Подрібнити цибулю кубиками, моркву натерти на дрібній тертці. Розігріти сковороду з рослинною олією та смажити протягом 5 хвилин. Посолити, поперчити, додати сметану і перемішати. Влити воду та знову перемішати. У окремій посудині змішати крохмаль з водою. Додати крохмаль у соус, коли він закипить, і готувати на середньому вогні ще 1 хвилину, помішуючи.

Сформувати кульки з фаршу і покласти на поверхню форми для випікання. Залити підготовленим соусом, рівномірно розподіливши його. Випікати у духовці при температурі 190 градусів приблизно 40-45 хвилин. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Чому Даша Астафʼєва неодружена і не має дітей: найкрасивіша жінка України чесно розповіла про особисте життя

Даша Астафʼєва цього року відсвяткувала своє 39-річчя, проте актриса та модель досі офіційно неодружена, та не має дітей. Чому доля знаменитості та найкрасивішої жінки країни склалася саме так?

Мірошниченки зворушливо привітали названу доньку з 9-річчям і розсекретили, що подарували: “Терпляче чекала”

9-річна Ангеліна вперше відсвяткувала день народження в колі родини, а не в дитячому будинку. Тімур та Інна Мірошниченки влаштували справжнє свято для дівчинки.

“Сором”: Настя Каменських викликала неоднозначну реакцію відвертістю. Відкрила огляд на усе і навіть більше

Відома співачка Настя Каменських нещодавно ошелешила публіку новою світлиною в соціальних мережах. Проте користувачі зовсім не захоплювалися красою артистки, а скоріш – навпаки.

“Вона сказала “Так”: Melovin неочікувано зробив пропозицію дівчині – обличчя щасливиці приховав за кадром

Ще зовсім недавно Melovin скаржився на нещасливе кохання, раніше робив пропозицію заміжній жінці. А тепер похвалився обручкою, яку подарував невідомій красуні.

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.