facebook

Грає не тільки на сцені, а й з продуктами на кухні: Ольга Сумська поділилася рецептом пирога зі свіжих слив

Ольга Сумська – не лише талановита українська акторка, але й справжня майстриня на кухні. Її рецепт сливового пирога – це чудовий приклад поєднання простоти та смаку.

Ольга Сумська – одна з найвидатніших українських акторок, яка завоювала серця глядачів своїм неперевершеним талантом та майстерністю. Її ролі на театральній сцені та в кіно стали взірцем для багатьох поціновувачів мистецтва. Проте, крім акторської діяльності, Ольга відома ще й своєю пристрастю до кулінарії. Вона часто ділиться з підписниками апетитними рецептами, і нещодавно поділилася рецептом свого улюбленого сливового пирога.

Ольга Сумська поділилася рецептом улюбленого десерту
Ольга Сумська поділилася рецептом улюбленого десерту

Інгредієнти:

  • Стиглі сливи – 500-700 грамів
  • Вершкове масло – 200 грамів
  • Борошно – 4 склянки
  • 4 яйця
  • Ванільний цукор (за бажанням)
  • Розпушувач або сода
  • Сік лимону – 1 столова ложка
  • Півтори склянки цукру

Процес приготування:

Ольга відокремлює жовтки від білків. Важливо, щоб ні грама жовтку не потрапило до білків, інакше вони не будуть правильно збиватися. Поставте білки в холодильник. Збийте далі чотири жовтки та половину склянки цукру. Збиті жовтки додайте до просіяного борошна.

Натріть на крупній терці трохи підморожене вершкове масло. Зазвичай Ольга використовує одну упаковку масла, ви можете взяти трохи менше, щоб знизити калорійність. Все перемішайте руками та додайте розпушувач, погашений лимонним соком або оцтом (або гашену харчову соду, також пів чайної ложки), і влийте цю суміш у тісто.

Сливовий пиріг від української акторки
Сливовий пиріг від української акторки

Додайте ванільний цукор. Вимісіть тісто, додаючи борошно, доки воно не перестане до рук. Сформуйте кульку з тіста і покладіть її в холодильник на пів години.

Збийте білки до утворення пишної білої маси, поступово додаючи цукор та лимонний сік. Повинна вийти густа, пишна маса. Поставте збиті білки в холодильник.

Помийте та витріть сливи, видаліть кісточки. Вийміть тісто з холодильника, розкачайте його на пергаменті тонким шаром за формою противеня. Викладіть зверху сливи на тісто та поставте в духовку на 25-35 хвилин при температурі 160-170 градусів. Пиріг має добре зарум’янитися.

Ольга рекомендує різати пиріг ще теплим
Ольга рекомендує різати пиріг ще теплим

Вийміть противень з пирогом з духовки та густо покрийте охолодженими, збитими білками. Поверніть пиріг у духовку і запікайте ще 7-10 хвилин, поки білки не стануть трохи коричневими. Пиріг ріжуть та смакують ще теплим.

Популярне

Схожі статті

Слава Дьомін розповів, чому Ксенія Мішина відмовила йому у серйозних стосунках: “Фінансова складова”

Телеведучий Слава Дьомін не приховує той факт, що хотів мати стосунки з акторкою Ксенією Мішиною. Жінка хоч і приймала залицяння шоумена, та у серйозних стосунках йому відмовила.

Без мами: молодшій доньці покійної Анастасії Заворотнюк виповнилось 6 років – як виглядає Міла Заворотнюк

Сім'я акторки Анастасії Заворотнюк приховувала від публіки її молодшу доньку протягом 6 років. Та на днях старша дочка Заворотнюк Анна вперше показала 6-річну Мілу.

Чому Даша Астафʼєва неодружена і не має дітей: найкрасивіша жінка України чесно розповіла про особисте життя

Даша Астафʼєва цього року відсвяткувала своє 39-річчя, проте актриса та модель досі офіційно неодружена, та не має дітей. Чому доля знаменитості та найкрасивішої жінки країни склалася саме так?

Мірошниченки зворушливо привітали названу доньку з 9-річчям і розсекретили, що подарували: “Терпляче чекала”

9-річна Ангеліна вперше відсвяткувала день народження в колі родини, а не в дитячому будинку. Тімур та Інна Мірошниченки влаштували справжнє свято для дівчинки.

“Сором”: Настя Каменських викликала неоднозначну реакцію відвертістю. Відкрила огляд на усе і навіть більше

Відома співачка Настя Каменських нещодавно ошелешила публіку новою світлиною в соціальних мережах. Проте користувачі зовсім не захоплювалися красою артистки, а скоріш – навпаки.

“Вона сказала “Так”: Melovin неочікувано зробив пропозицію дівчині – обличчя щасливиці приховав за кадром

Ще зовсім недавно Melovin скаржився на нещасливе кохання, раніше робив пропозицію заміжній жінці. А тепер похвалився обручкою, яку подарував невідомій красуні.