Мій рецепт заморожування кабачків записали всі подруги: виходять немов свіжі – ідеальні для рагу чи супу

Улітку, коли кабачків немає куди подіти, є можливість зробити напівфабрикати на зиму. Якщо заморозити плоди, то в холодну пору можна буде радувати домашніх овочевим рагу чи кабачковим супом.

Вам знадобиться:

  • 4 кабачки.
Як заморозити кабачки на зиму

Кабачки, як і будь-які інші овочі чи фрукти, можна заморозити на зиму. Брати можна будь-які овочі – молоді, перезрілі, великі, малі, з насінням чи без. Не годяться лише в’ялі та ушкоджені.

Кабачки вимийте й протріть паперовим рушником насухо. У молодих овочів шкуринки чистити не потрібно. Якщо у вас перестиглі, тоді краще скористатися овочечисткою. У занадто великих овочів краще зняти не лише шкуринку, але й вирізати насіння.

Як заморозити кабачки на зиму

Тепер слід надати кабачкам відповідної форми. Якщо збираєтесь надалі їх фарширувати, то зробіть полі половинки. Якщо використовуватимете для супу – краще підійдуть кубики. Рагу можна буде готувати з півкружалець чи четвертинок.

Як заморозити кабачки на зиму

Можете зробити кілька варіантів нарізки. Під час нарізання кабачків виділиться сік. Його теж слід промокнути. Розділіть кабачкові заготівлі на порції. Викладіть кожну порцію в сухий пластиковий контейнер, що щільно закривається кришкою. Можете скористатися вакуумним пакетом. Спочатку видавіть з нього повітря, а потім закрийте.

Як заморозити кабачки на зиму

Якщо у вас звичайні поліетиленові пакети, беріть відразу два, щоб не порвалися. Перекладіть кабачки в морозильну камеру. Зберігатися вони можуть до наступного сезону за умови, що постійна температура сягатиме нижче -5 градусів.

Розморожуйте порційно. Якщо витягли з морозилки, то назад уже не кладіть – маєте застосувати в їжу протягом доби.

Популярне

Схожі статті

Парадокс Олі Полякової: їй пасує будь-який колір, а вона обрала саме цей. Стильна зачіска української діви

Відома українська співачка завжди вміла привернути увагу публіки. Протягом довгих років своєї кар'єри вона ходила зі світлим кольором волосся. Чому не наважилась змінити?

Мистецтво зачаровувати: як готували наложниць турецьких султанів пройти “золотим шляхом” в покої правителя

Після виходу на екрани серіалу "Величне століття", інтерес до життя османських султанів і їхнього гарему різко зріс. Проте він давав поверхневе уявлення про складні й багатогранні ритуали того часу.

Не лише Світлана Білоножко: Народні артисти України, про яких забувають – Янченко, Пекун, Бучинська та інші

В Україні достатньо Народних артистів, про яких чув кожен пересічний. Втім, у сьогоднішній статті пропонуємо поговорити про тих митців, які не так часто бувають на слуху.