Не купую кекси, бо готую домашні буквально з нічого: улюблена випічка, яка завжди виходить вдалою

Домашні кекси за цим рецептом вийдуть не лише смачніші магазинних, а й бюджетніші. З найпростіших продуктів, які є у кожного вдома, виходить справжня смакота.

Кекси – кондитерські вироби, які стали одними з найпопулярніших у світі. Популярні кекси в першу чергу через те, що вони дуже ніжні і соковиті. Вони смачні навіть без начинки, чи крему.

Пропонуємо до вашої уваги дуже простий рецепт домашніх кексів з найпростіших інгредієнтів. Незважаючи на всю простоту цього рецепту, кекси виходять дуже смачними.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 3 шт;
  • цукор – 160 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • рослинна олія – мл г;
  • вода – 100 мл;
  • цедра 1 лимона;
  • борошно – 330 г;
  • розпушува тіста – 10 г;
  • варення.

Спосіб приготування:

У глибоку посудину вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і збиваємо міксером до утворення пишної світлої маси. Далі до збитих яєць додаємо рослинну олію без запаху, продовжуючи збивати міксером, і воду.

Цедру 1 лимону натираємо на дрібну тертку і додаємо до майбутнього тіста. Туди ж просіюємо борошно з розпушувачем тіста і збиваємо міксером до утворення однорідного тіста без грудочок.

Тісто виходить пухким і трішки густішим, ніж класичне тісто на оладки.

Рецепт пухких і соковитих кексів з нічого за 20 хвилин
Рецепт пухких і соковитих кексів з нічого за 20 хвилин

Беремо спеціальні формочки для кексів і викладаємо їх на деко. У кожну формочку ложкою викладаємо тісто. Формочки заповнюємо на ⅔ об’єму. В центр кожного кексу викладаємо чайну ложку будь-якого варення.

Рецепт пухких і соковитих кексів з нічого за 20 хвилин
Рецепт пухких і соковитих кексів з нічого за 20 хвилин

Зарання розігріваємо духовку до температури 180 градусів і випікаємо кекси 25 хвилин. Готовність кексів перевіряємо дерев’яною шпажкою, або зубочисткою. Вона має залишатися сухою після протикання кексу у найтовщому місці.

За бажанням в тісто для кексів можна додати цукати, родзинки, чи шматочки шоколаду.

Готові кекси присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Померлих акторів серіалів “Бідна Настя” і “Солдати” стало на 1 більше: від чого помер Роман Мадянов

Відомий російський актор Роман Мадянов відійшов у вічність. Що відомо про причини такої події та яким було його життя і професійна акторська діяльність?

2 в одному: простота та елегантність. Так смачно курячу грудку не приготують і в ресторані. А ви зможете!

Іноді здається, що смачну страву можна скуштувати лише в ресторані, але цей рецепт курячої грудки доведе вам зворотне. Простота й елегантність, робить страву справжньою знахідкою для домашньої кухні.

Де зараз актори серіалу “Леся+Рома”: Ірма Вітовська рвалась на передову, чого не скажеш про Дмитра Лаленкова

Ще не забуті часи, коли комедійний серіал "Леся + Рома" збирав перед екранами величезну кількість глядачів. Відтоді минуло багато подій, що вплинули на долі акторів, які зіграли головні ролі.