Деякі поп-зірки 90-х не співали іншою мовою, окрім української: Марічка Бурмака, Степан Гіга, Оксана Білозір

Багато зірок мали купу російськомовних композицій, які тепер змушені перекладати на солов'їну. Але є й такі, що завжди співали виключно українською, тож тепер не мають жодного клопоту.

Марічка Бурмака

Навіть коли російськомовний контент заполонив українські терени на початку 2000-их, артистка не піддалася суцільній моді. Не стала, як Ірина Білик та багато інших виконавців, переходити на мову сусідньої держави. Так, іноді співала польською чи англійською, але переважно все ж українською. У репертуарі Бурмаки жодної пісні російською немає та ніколи не було.

Завжди співали лише українською мовою

Степан Гіга

Народний артист Україні у різні часи отримував замовлення на російськомовний контент. Але ніколи не погоджувався переходити на іншу мову з української. І хоча його переконували, що треба мати в репертуарі російські хіти, щоб просунутися на Сході країни, він ніколи не розумів, навіщо це. Адже понад усе мріє залишити свої творчі надбання для нащадків.

Завжди співали лише українською мовою

Оксана Білозір

Співачка через свою україномовну позицію завжди почувалася на других ролях у шоубізнесі. Інтернаціональних виконавців негласно записували до першої категорії. Ще й наголошували: “Співай російською – будеш зіркою”. Але артистка на це не пристала, бо обрала інший шлях у житті.

Завжди співали лише українською мовою

Кузьма Скрябін

Ніколи не прогинався під “русскій мір” і цей виконавець. І хоча з легкої руки Наталії Могилевської якийсь час брав участь у концертах на підтримку кандидата Віктора Януковича, все одно співав виключно українською. Писав пісні на молодіжному сленгу. Напевно, тому вони й мали шалену популярність. Та й зараз не втрачають своєї актуальності, хоча музиканта немає з нами вже 9-й рік.

Завжди співали лише українською мовою

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.