Беру пів склянки кефіру й 1 ложку розчинної кави: такого ароматного пирога раніше ніколи не куштувала

Якщо у кефір додати каву та борошно, а потім усе це запекти в духовці, вийде смачний пиріг, з яким приємно чаювати у будень чи на свята. Випічка завжди виходить пишною та повітряною.

Вам знадобиться:

  • 150 г борошна;
  • 180 г цукру;
  • 150 г вершкового масла;
  • 100 мл кефіру;
  • 2 великі яйця;
  • 1 ст.лож. з гіркою розчинної кави;
  • 1 ст.лож. розпушувача;
  • 2 г солі.
Кавовий пиріг до чаю

Кавовий пиріг на кефірі готується дуже просто. Перед приготуванням тіста увімкніть духовку, щоб розігрілася до 180 градусів. Вершкове масло завчасно викладіть із холодильника.

У кефір всипте розчинну каву. Перемішайте, щоб кавові крупиці повністю розчинилися. Яйця розбийте в мисочку. Всипте туди цукор і збийте міксером до пишності. Яєчна маса має збільшитися в об’ємі вдвічі-втричі.

Кавовий пиріг до чаю

Влийте у збиті яйця кавовий кефір. Ще раз збийте до однорідності. Додайте розм’якле вершкове масло. Ще трішки збийте. Якщо у тісті будуть присутні крупинки масла, нічого страшного. Так і повинно бути.

Кавовий пиріг до чаю

Борошно змішайте з розпушувачем і сіллю. Просійте, щоб суміш наситилася киснем. Додавайте у рідку суміш потроху борошно. Щоразу перемішуйте. Тісто має вийти однорідним, густим і маслянистим.

Кавовий пиріг до чаю

Форму для випікання вистеліть пергаментом і змастіть маслом. Викладіть тісто й розрівняйте. На цей момент духовка вже розігрілася. Випікайте пиріг близько 40 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною зубочисткою. Вона має вийти сухою. Якщо забруднена в тісті, то потримайте у духовці ще 5-7 хвилин.

Дістаньте пиріг і тримайте у формі, допоки не прохолоне. Лише після цього витягніть і перекладіть на блюдо. Можете присипати цукровою пудрою або розріжте навпіл і промастіть кремом. Тоді вийде не пиріг, а справжній кавовий торт.

Популярне

Схожі статті

Принципи чи гроші: донька Пугачової Христина Орбакайте відмовилася співати дуетом з російським співаком

У світі великих грошей, коли на кону стоїть репутація та позиція щодо моральних і політичних питань, деякі люди обирають гроші, а деякі —  принципи, замість компромісів заради вигоди.

“Схожа?”: 48-річна Марічка Падалко показала, як виглядала 20 років тому — Соболєва та дітей ще не було

Марічка Падалко — нині одна з найвідоміших телеведучих України опублікувала своє архівне фото 20-річної давнини, коли її ім'я ще тільки починало набирати обертів у медіапросторі. 

Недарма “чорнобривці посіяла мати”. Ви не повірите: розкішне “ігристе” готую з улюблених квітів свого садка

Це дуже оригінальний спосіб використання чорнобривців, які ви вирощуєте та збираєте у власному садку. Спробуйте приготувати цей напій і здивуйте ним своїх рідних чи друзів.