Смачні та ніжні курячі котлетки з додаванням кабачку: ідеально підійдуть до гарніру на обід або вечерю

Кабачки – ідеальний продукт влітку, який можна приготувати у безлічі різних варіантів. А чи пробували ви готувати курячі котлети з кабачком? Спробуйте обов'язково цей рецепт, поки кабачки у продажі.

Інгредієнти:

  • 1 шт (300 г) кабачку
  • 1 шт (250 г) курячої грудки
  • Невеликий пучок кропу
  • 0.5 ч.л. сушеного часнику
  • 1-2 ст.л. борошна
  • 1 шт цибулі
  • 1 шт яйця
  • За смаком сіль та спеції

Спосіб приготування:

Беремо один кабачок та відрізаємо зайві частини овоча і натираємо його на крупній терці.

Дрібно нарізаємо маленький пучок кропу. Беремо велику місткість та пересипаємо туди натертий кабачок та кріп.

Беремо одне куряче філе та робимо з нього фарш за допомогою м’ясорубки або блендера (або можна купити вже готовий). Так сам маємо подрібнити цибулю на маленькі шматочки й потім додаємо до м’яса у місткість.

Додаємо сіль за смаком (по рецепту 0.5 чайної ложки), чорний молотий перець, інші спеції – пів чайної ложки сушеного часнику, одне яйце та столову ложку борошна. Залежно від того, наскільки густе вийшло у вас тісто – можна корегувати борошно та додати ще ложку-півтори. Все перемішуємо.

Рецепт приготування курячих котлет із додаванням кабачку
Рецепт приготування курячих котлет із додаванням кабачку. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Розігріваємо пательню на середньому вогні та наливаємо олію. Коли все нагрілось – можемо смажити наші котлетки. За допомогою ложки викладаємо круглі форми котлеток на пательню.

З кожної сторони смажимо кожну котлетку 3-4 хвилин, щоб з’явилась золотиста скоринка та всередині все просмажилось. Коли котлетки будуть готові – не забудьте перекласти їх на паперовий рушник, аби позбавитися зайвого жиру. І також не додавайте більше масла на пательню, достатньо буде того, що залишилось з першого разу.

Котлетки виходять дієтичні та нереально смачні. Спробуйте приготувати цей рецепт, поки кабачки ще є у продажі та їх сезон не закінчився.

Вживати такі котлетки можна разом із різними соусами – які ви любите, і також з будь-яким гарніром. Ідеально пасує до картоплі, але можете пробувати із різними кашами, макаронами.

Рецепт приготування курячих котлет із додаванням кабачку
Рецепт приготування курячих котлет із додаванням кабачку. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Найпростіший у світі рецепт яблучних пиріжків без закваски у сковорідці: на вигляд як маленькі чебуреки

Цей рецепт ми підготували для тих, хто любить прості й смачні десерти. Пиріжки виходять золотистими, ароматними, а начинка з яблук тане в роті. Вони ідеально підійдуть до чаю або іншого напою.

Ніхто й ніколи не бачив жодного з її обранців: Леся Нікітюк вигадує романтичні стосунки з чоловіками?

Леся Нікітюк — одна з найбільш харизматичних і жартівливих ведучих. Але є одне питання, яке не дає спокою її шанувальникам: де ж таємничий "хтось", з яким вона нібито перебуває у стосунках? 

Ох, який смачний рецепт я знайшла: шоколадний торт з млинців із заварним кремом. Просто, смачно і красиво!

Цей десерт створює враження, ніби ви витратили години на його приготування, хоча насправді все значно простіше, ніж здається. Торт має показний вигляд, тож не соромно подати його й на святковий стіл.