“Готуюся до зимового блекауту влітку”: роблю 20 банок закуски “Сніданок туриста” – вистачить на всю родину

Якщо взимку вимкнуть світло, голодними не залишитеся. Відкриєте баночку "Сніданку туриста" і смачно поласуєте при свічках. А про консервований наїдок слід потурбуватися зараз, зробивши заготівлю.

Вам знадобиться:

  • 80 г рису;
  • 300 г помідорів;
  • 150 г болгарського перцю;
  • 150 г ріпчастої цибулі;
  • 150 г моркви;
  • 70 мл олії;
  • 0,33 ст.лож. солі;
  • 30 мл 6% оцту.
Консервований Сніданок туриста на зиму

Приготування “Сніданку туриста” відбере у вас півтори години літнього часу. Натомість узимку частування буде справжньою знахідкою, особливо під час блекауту. Овочі для заготівлі беріть свіжі, не в’ялі й не зіпсовані.

Ретельно вимийте всю городину та почистьте від шкуринок. У каструлю з товстим дном влийте олію. Поставте її на плиту й розігрійте. Додайте дрібно порізану цибулю. Перемішуючи, підсмажте на середньому вогні 4-5 хвилин.

Консервований Сніданок туриста на зиму

Помідори позбавте плодоніжок. Поріжте на шматочки й подрібніть у блендері чи пропустіть крізь м’ясорубку з дрібною решіткою. Додайте томатне пюре до цибулі. Перемішайте. Вогонь прикрутіть до мінімуму. накрийте кришкою і тушіть 10 хвилин.

Тим часом натріть на тертушці моркву. Додайте її до овочів, перемішайте. Болгарський перець позбавте плодоніжок та насіння. Наріжте соломкою та відправте у каструлю. Посоліть.

Консервований Сніданок туриста на зиму

Сіль не повинна бути йодованою. Беріть тільки кам’яну, не подрібнену. Можете скористатися морською сіллю. Пропарений рис промийте у теплій воді й додайте до решти інгредієнтів.

Така крупа залишиться щільною. Якщо вам подобаються м’які крупинки, тоді беріть довгий рис. Ретельно перемішайте, щоб рис розподілився по всіх овочах. Накрийте кришкою і тушіть 30 хвилин. Рис має повністю дійти до готовності.

Консервований Сніданок туриста на зиму

Час від часу перемішуйте масу, щоб не підгоріла. За потреби додайте трішечки окропу, якщо побачите, що вся рідина випарувалася. Наприкінці влийте оцет, перемішайте й потушіть ще 5-6 хвилин.

Банки спочатку вимийте з харчовою содою. Металеві кришки прокип’ятіть протягом 3 хвилин. Слоїки простерилізуйте над парою чи в духовці. Прямо в гарячі банки накладайте “Сніданок туриста”.

Закрутіть кришки, переверніть слоїки та укутайте чимось теплим. Нехай повільно холонуть. Зберігайте консервацію в погребі чи в коморі.

Популярне

Схожі статті

Дмитро Жук більше не у фаворі: 30-річний хлопець з Америки зайняв місце в житті та серці Тіни Кароль

Не кожен вміє постійно триматися на вершині уваги. Але це точно не про Тіну Кароль. Варто лише співачці з'явитися на публіці поруч із чоловіком, як одразу починаються здогадки про новий роман.

Принципи чи гроші: донька Пугачової Христина Орбакайте відмовилася співати дуетом з російським співаком

У світі великих грошей, коли на кону стоїть репутація та позиція щодо моральних і політичних питань, деякі люди обирають гроші, а деякі —  принципи, замість компромісів заради вигоди.

“Схожа?”: 48-річна Марічка Падалко показала, як виглядала 20 років тому — Соболєва та дітей ще не було

Марічка Падалко — нині одна з найвідоміших телеведучих України опублікувала своє архівне фото 20-річної давнини, коли її ім'я ще тільки починало набирати обертів у медіапросторі.