Підсіла на хек за цим рецептом і не можу перестати його готувати: більше не треба смажити рибу. Ну вау!

Простий, швидкий та дієтичний рецепт приготування риби. Вам сподобається цей спосіб приготування, від якого неможливо відірватись. Ідеально смакує до будь-якого гарніру.

Інгредієнти:

  • 1 кг риби хек
  • Вода
  • 2-3 шт лаврового листа
  • 9-10 горошин чорного перцю
  • Сіль за смаком
  • 1 шт цибулі
  • 1 шт моркви
  • 1 ст.л. борошна
  • 1 склянка рибного бульйону
  • 150 г сметани
  • Дрібка цукру
  • Спосіб приготування:

Попередньо зачищуємо рибу від луски, обрізаємо всі плавники на спині, по боках, прибираємо голову та хвіст. Вичищаємо все всередині.

Далі нарізаємо рибу на декілька частин – 3-4, шматки мають бути великими.

Беремо велику каструлю та перекладаємо туди рибу, кладемо пару лаврових листів, 9-10 горошин чорного перцю, солимо та заливаємо водою, аби вся риба була покрита.

Розігріваємо плиту на середньому вогні та ставимо каструлю з рибою під кришкою на вогонь. Після закипання – варимо до 15 хвилин до готовності риби.

Очищену цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Одну моркву натираємо на крупній терці або ріжемо соломкою – як вам зручніше.

Тепер обсмажуємо цибулю на рослинній олії разом із морквою. Спочатку лише цибулю – до прозорого стану, а потім вже додаємо моркву. Додаємо 1 столову ложку борошна та перемішуємо все силіконовою лопаткою. Після цього обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

Коли риба готова – перекладаємо її на окремо тарілку. Бульйон з неї не виливаємо – нам потрібно процедити його через сито та залишити. Далі переливаємо його до цибулі з морквою. І додаємо сметану 150 грамів, жирністю 20% (або можете додати замість сметани сливки). Якщо у вас сметана має кислий присмак – можете додати трохи цукру.

Рецепт приготування дієтичної риби без смаження
Рецепт приготування дієтичної риби без смаження. Фото YouTube- канал Alina FooDee

До нашої суміші додаємо 1 лавровий лист, пару горошин чорного перця та трохи цукру за смаком.

Коли риба охолонула – потрібно позбутися всіх кісток. Готові кусочки викладаємо на пательню в наш соус, накриваємо кришкою та залишаємо протушкуватись хвилин 5.

До цієї ніжної риби ідеально може підійти будь-який гарнір за вашим смаком – як каші, так й картопля. Риба танить у роті й за допомогою соуса має ніжний та приємний смак. Пробуйте готувати та насолоджуйтесь смачною рибою. Нехай смакує!

Рецепт приготування дієтичної риби без смаження
Рецепт приготування дієтичної риби без смаження. Фото YouTube- канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Найпростіший у світі рецепт яблучних пиріжків без закваски у сковорідці: на вигляд як маленькі чебуреки

Цей рецепт ми підготували для тих, хто любить прості й смачні десерти. Пиріжки виходять золотистими, ароматними, а начинка з яблук тане в роті. Вони ідеально підійдуть до чаю або іншого напою.

Ніхто й ніколи не бачив жодного з її обранців: Леся Нікітюк вигадує романтичні стосунки з чоловіками?

Леся Нікітюк — одна з найбільш харизматичних і жартівливих ведучих. Але є одне питання, яке не дає спокою її шанувальникам: де ж таємничий "хтось", з яким вона нібито перебуває у стосунках? 

Ох, який смачний рецепт я знайшла: шоколадний торт з млинців із заварним кремом. Просто, смачно і красиво!

Цей десерт створює враження, ніби ви витратили години на його приготування, хоча насправді все значно простіше, ніж здається. Торт має показний вигляд, тож не соромно подати його й на святковий стіл.